Sport

Nå vises Byåsen-samarbeidet på landslaget også: - Hun er smart i toppen

Emilie Hegh Arntzen slo til med fem fulltreffere på fem minutter i jubileumskampen og imponerte alle. Klubbvenninnen er ikke overrasket.

Emilie Hegh Arntzen fikk velfortjent skryt etter storspillet mot Ungarn.
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

Silje Waade har fått den største oppmerksomheten av EM-troppens to Byåsen-spillere hittil i EM. Da Ungarn ble slått 24–23 sto Emilie Hegh Arntzen i perioder fram med den samme selvtilliten som hun spiller med i Byåsen. Pappa og Gjerpen-trener Ketil Arntzen har bedt henne på seg sjefsrollen når hun spiller med flagget på brystet også, og i sin landskamp nummer 50 gjorde hun nettopp det og ble velfortjent kåret til banens beste.

– Emilie spilte kjempebra. Hun viser at hun har fart, hun står bra bakover og hun er smart i toppen, skrøt Silje Waade etterpå.

Les også

Hegh Arntzen fulgte pappas ordre og tok sjefsrollen. Da kom storspillet.

Byåsen-ankomst

I en kamp der Norge slet med å riste av seg Ungarn, tok duoen Arntzen/Waade grep. Akkurat som for Byåsen, spilte de seg framover i ankomst, og Waade fikk servert ballen av kveldens jubilant.

– Veldig deilig. Silje kjenner meg godt når jeg kommer i midten. Det er det bare å utnytte på landslaget også, sier Arntzen.

Etter en fomlete førsteomgang, avsluttet hun kampen imponerende. Hun scoret fem mål på fem minutter, og Norge gikk fra å ligge under 13–14 til å lede 19–17. Anført av Nora Mørk sikret Thorir Hergeirssons spillere seg en knepen seier.

Les også

Her gjør Norges målvakt det utrolige: - Rett i mål!

Byåsen-spillerne Silje Waade (bildet) og Emilie Hegh Arntzen markerer seg i EM.

– Må omstille seg

– Det var ikke så bra før pause, men i dette gamet må man omstille seg. Det nytter ikke å tenke på at man bommer. Blir man passiv, gjør man en dårligere jobb for de andre, sier Emilie Hegh Arntzen.

Med seieren over Ungarn er Norge puljevinner og klar for semifinale i Gøteborg fredag. Dit drar Byåsen-stjernen med selvtillit.

– Det var veldig gøy å bli kåret til banens beste. Det er det første gangen at jeg blir i et mesterskap, sier Hegh Arntzen og avslørte hva bestepremien er.

– Jeg fikk ei bok, og pakket har jeg ikke åpnet ennå. Men, hvis det er det samme som de andre har fått, så er det et par sportssolbriller, smilte Hegh Arntzen.

Les også

Frode Kyvåg roser Nora Mørk: - Et fyrverkeri!

Les mer om

  1. Byåsen Håndball Elite