Sport

Lundanes til topps i prøve-VM

– Den beste tilbakemeldingen jeg kunne få.

STERK: Olav Lundanes vant i prøve-VM i Latvia fredag (arkivfoto).

Olav Lundanes kunne ikke ha gitt bedre svar enn han gjorde etter seieren på mellomdistanse i prøve-VM i orientering fredag.

– Dette var den beste tilbakemeldingen jeg kunne få et år før VM, sier Olav Lundanes etter å ha gått helt til topps under dagens mellomdistanse på prøve-VM i Latvia.

Verdensmesteren på langdistanse var veldig fornøyd med løpet. Han viste at han også kan være best på den mellomste skogsdistansen.

– Taktikken min i dag var ganske klar; jeg skulle være bestemt, både i løpingen og orienteringen, og jeg hadde lovet meg selv at jeg skulle fullføre helt inn i postene uten å nøle. Da er det veldig moro å lykkes.

Når Lundanes løper bestemt og uten feil er det få, om noen, som henger med, og fredag var det til slutt et 40-talls sekunder ned til Matthias Kyburz på 2.- plass. Svenske Gustav Bergman på 3.-plass var drøye minuttet bak.

– Det er en veldig god bekreftelse foran VM i samme terrengtype neste år. Men samtidig er det nå jobben fram mot VM i 2018 virkelig begynner. Uansett er det bra å ha et forsprang på de andre. Jeg er sikker på at de må løpe fortere for å vinne VM neste år enn det jeg gjorde i dag.

Lørdag står det skogsstafett på programmet. Søndag venter sprinten.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Trapper opp streiken: 1.300 nye lærere tas ut i streik fra neste uke

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5