Sport

Dragons svarte på tiltale

Dragons knuste Sparta Sarpsborg 3-1 i åpningskampen i Get-ligaen. Overraskende for mange, etter en rekke svake treningskamper. Trener Michael Smithurst er derimot ikke overrasket.

VANT ÅPNINGSKAMPEN: Storhamar med 3-1-seier mot Sparta Sarpsborg. (Arkivfoto)
  • Jacob Nygaard

Dragons var på ingen måte favoritter i åpningskampen mot Sparta, men leverte likevel varene.

Anført av en suveren førsterekke med Fredrik Lystad Jacobsen, Mads Hansen og Christian Larriveé, senket dragene sarpingene.

— Gjorde som planlagt

Det var naturligvis en fornøyd Dragons-trener etter kampen. Han kunne ta med seg mye positivt videre fra denne kampen.

— Vi viser at vi kan være gode vi og. I dag gjør vi som avtalt og planlagt på forhånd og spiller veldig godt. Naturligvis har vi fremdeles mye å jobbe med, men det så absolutt bra ut, sier Smithurst.

Dragons tapte alle treningskampene før seriestarten, men tok likevel seieren i dag. De som tvilte på at Dragons kunne vinne hockeykamper, fikk seg en på trynet.

— Vi har alltid hatt trua på det vi driver med. Mange ser bare resultatet, uten å vite hvaslags lag vi stiller. Med seier må jeg si det var veldig godt å for alvor komme i gang igjen, sier han.

Må stå kampene

Hjemmelaget gikk rett i strupen på Sparta og scoret allerede etter 46 sekunder ved Lars Løkken Østli. Senere i perioden la Nathan Martz på til 2-0, før Jimmy Andersson dundret inn 3-0. Jonas Djupvik Løvlie reduserte for gjestene, men mer ble det ikke. 3-1 og drage-jubel var fasiten ved kampslutt.

— Periodevis og spesielt mot slutten så synes jeg det butter litt imot. Det er skuffende, og vi bør klare å stå imot hele kampen.

På hvilke spillere han mente gjorde det spesielt godt, svarer han følgende:

— Mads Hansen og Pål Johnsen blant annet. I tillegg er unggutta Dagfinrud og Eikrem Haugen gode. Det er moro, sier han.

Vålerenga neste

Torsdag er neste seriekamp. Da venter Vålerenga i Jordal amfi.

— Vi skal bygge videre på det som skjedde i denne kampen. Etter tapet mot VIF i treningskampen, er vi revansjelystne og skal nok gjøre en bedre forestilling i den kampen,sier Smithurst.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar