Sport

Kristoff: - Det var surt. Jeg følte meg bra

Sidevinden skapte dramatikk i Tour de France og ødela for Alexander Kristoff.

Alexander Kristoffs vinnersjanser ble ødelagt da feltet ble splittet i vinden.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

TOUR DE FRANCE, 2. ETAPPE: Utrecht-Neeltje Jans

Takket være sidevinden på de nederlandske veiene ble feltet spredt i flere deler. Dermed var det en gruppe på rundt 20 mann som gjorde opp om seieren i Neeltje Jans.

Der satt hverken Alexander Kristoff eller Edvald Boasson Hagen.

Her strekker André Greipel en arm i været etter at han spurtet til seier på andreetappen av Tour de France. Til venstre er etappetoer Peter Sagan, og til høyre er Mark Cavendish, som ledet lenge på oppløpet, men som til slutt ble nummer fire.

I spurten førte Mark Cavendish an med noen meter igjen, men til slutt var det tyskeren André Greipel som kunne juble.— Jeg vil gjerne takke laget for deres prestasjon i dag. Dette handlet om lagarbeid. Jeg synes de var supre. Jeg følte meg sterk og jeg er bare veldig glad for at jeg vant, sier Greipel ifølge cyclingnews.com.

Fabian Cancellara klarte akkurat å snike seg inn på en tredjeplass. Dermed overtar sveitseren den gule ledertrøyen fra tempovinner Dennis Rohan, som ikke kom inn med tetgruppen.

— Det er alltid spesielt (å ha den gule trøyen, journ. anm.), sier Cancellara i et intervju vist på TV 2. Sveitseren er for lengst en legende i Tour de France. Han har hatt den gule trøyen i totalt 28 dager tidligere. Men mett, har han ikke blitt.

— Jeg ville gå for mer. Det virker som at dette er min siste Tour de France, og jeg ønsket ikke å forlate rittet uten noe å ta med meg.

Boasson Hagen: - Ikke en bra dag

Alexander Kristoff var en av de store favorittene før etappen, og var skuffet etter målgang.

— Det var surt. Jeg følte meg bra, sier Kristoff til TV 2. — Jeg er skuffet nå, det er jeg. Jeg hadde forventet å være med inn. Jeg følte meg sterk nok til å være med inn. Det var på en måte en taktisk bommert, sier Kristoff, som fyller 28 år søndag.

Edvald Boasson Hagen hadde en dårlig dag på jobben, som toppet seg da han veltet.

Edvald Boasson Hagen måtte i bakken i løpet av etappen, og var dermed aldri i nærheten av å kunne hevde seg i avslutningen— Det var ikke en bra dag. Men det føltes bedre enn i går kroppsmessig, sier Boasson Hagen.

— Jeg trengte ikke å slite meg ut ved å kjempe helt inn, i hvert fall, legger han til.

Les også

Boasson Hagen: - Har følt meg veldig bra ... frem til i dag

Svart dag for Quintana og Nibali

Dagens etappe handlet om mye mer enn bare spurtkanonene. Før etappen var det ventet at sidevinden ville skape dramatikk, og slik skulle det bli. Allerede med 100 kilometer igjen begynte feltet å sprekke på den nederlandske landeveien.

Les også

«De tror Colombia er et land langt ute i jungelen»

Den colombianske Movistar-kapteinen Nairo Quintana havnet tidlig i trøbbel. Han fikk etter hvert selskap fra fjorårsvinner Vincenco Nibali i sin gruppe. Nibalis muligheter til å holde følge med teten ble nemlig ødelagt av en punktering.

Dermed hadde halvparten av «de fantastiske fire», de aller største sammenlagtfavorittene, mistet teten.

Foran satt de to andre: Chris Froome og Alberto Contador.

Dårlig dag for franskmennene

I mål var det 1 minutt og 27 sekunder mellom de to første gruppene. Dermed har Nibali og Quintana allerede havnet i bakleksa i Tour de France.

For Europcar-kapteinen Pierre Rolland ble det enda styggere. Han er allerede 6 minutter og 50 sekunder bak teten sammenlagt.

En annen klatresterk franskmann, Thibaut Pinot, og nederlenderen Bauke Mollema, ligger begge over to minutter bak.

Det var imidlertid ikke bare Contador og Froome som klarte å holde følge med teten av kanonene. Amerikaneren Tejay van Garderen og colombianeren Rigoberto Uran kom begge i mål med tetgruppen, og er dermed godt posisjonert til striden om topplaseringer som venter de neste ukene.

På morgendagens etappe inn til Huy er det en avslutning som ventes å være tøff for de mest rendyrkede spurtene. Det er ikke utenkelig at Kristoff og Boasson Hagen kan være med å kjempe i toppen.

Les også

  1. Hushovd takker TV 2 for kjendisstatusen sin

  2. Kristoffs trener advarer: - Kan få katastrofale følger

  3. Slik rangerer Kristoff sine fem beste spurter i karrieren

  4. Tour de France-favorittene: De fantastiske fire

Les mer om

  1. Tour de France