Sport

Kaggestad: - Fullstendig håpløst av Tinkov

Den russiske sykkellederen Oleg Tinkov skal sitte i bilen og skremme rytterne til å prestere bedre.

Eksentriske Oleg Tingkov (t.v) går utradisjonelle veier for fremgang. Sykkelekspert Johan Kaggestad er kritisk til russerens metoder.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

— Jeg har bestemt meg for å sitte i bilen selv, skriver eieren av sykkellaget Tinkoff-Saxo i en blogg på nettstedet cyclingnews.

I bloggen går han igjen til krast angrep på lagets forrige eier og leder Bjarne Riis. Kort sagt var mannen ubrukelig. Han bare hevet en høy lønn uten å gjøre noe for å fortjene den, mener Tinkoff.

Det mest oppsiktsvekkende er at han nå har bestemt seg for å sitte i lagets følgebil under rittene.

Les også

Tinkoff langer ut mot Bjarne Riis

— Det er ikke for å legge taktikken, det skal andre gjøre. Men mitt nærvær kan legge press på rytterne, skriver russeren.

Gang på gang på gang har den eksentriske mangemillionæren skjelt ut sine ryttere for ikke å levere de resultatene han mener de er betalt for å gjøre.

Mannen har også sjokkert ved å komme med en usmaklig tweet om Utøya-tragedien, og han har skrevet at norske sykkelryttere oppfører seg som jenter.

Les også

Sykkeltoppen Tinkov sjokkerer med Utøya-utspill

Han har også sådd tvil om det biologiske passet til Edvald Boasson Hagen.

Tror på motsatt effekt

To dager før årets Giro dÍtalia ruller i gang med en kort lagtempo fra San Lorenzo til Sanremo bretter altså Tinkov ut sin nye taktikk: Den handler om skremsel.

— Fullstendig håpløst. Han burde holde seg til å være ute i løypa og heie eller stå ved mållinjen. All motivasjonsteori sier at man reagerer dårlig på «du skal» og «du må». Det fører bare til angst, sier sykkelekspert og selv mangeårig suksesstrener for norske friidrettsutøvere som Grete Waitz og Ingrid Kristiansen, Johan Kaggestad.

— Å skremme vettet av folk hjelper sjelden. I stedet for å tenke «jeg vil» og «jeg kan», blir folk redde. Det gir veldig lite energi, fastslår Kaggestad.

Sagan sliter med formen

Så langt denne sesongen har i hvert fall lagets nye stjerne Peter Sagan sett mest forknytt ut. Laget står kun med tre seire i 2015. Tinkovs lag Tinkoff-Saxo har hovedfavoritten foran Giro'en i Alberto Contador. Han skal «motiveres» av Tinkov til å vinne både Giro dÍtalia og Tour de France i år.

— Min favoritt er ikke Contador, men Richie Porte. Han har vært veldig bra i år og fortjener å vinne, mener TV 2-eksperten.

Giro dÍtalia vises i Norge på Eurosport.

Les også

  1. Her blir håndballdronningen en bedre leder

  2. Kristoff frakjørt i høydramatisk Paris-Roubaix

  3. Lover VM-effekt for bergensernes folkehelse