Misfornøyd Mogensen tross seier

Treneren mener Byåsen slapp inn for mange mål da nedrykkstruede Nordstrand ble slått i medaljekampen.

Marie Henriksen var kampens store spiller da Byåsen lekte seg mot Vipers.

Nordstrand — Byåsen 27-33:

— Prestasjonene svinger, spesielt i forsvarsspillet. Vi var riktig gode før pause, men etter pause har vi en lang periode der vi står dårlig. Vi slapp oss ned og ble ukonsentrert, sier Claus Mogensen etter 33-27 borte mot Nordstrand onsdag kveld.

En enkel dag på jobben der Byåsen slapp seg for mye ned ifølge Byåsen-sjefen.

— En litt rotete kamp. Vi var ikke like skarpe som i de siste kampene, men vi hadde i det minste kontroll og det er positivt, oppsummerer han.

Mer om runden:

Sett denne nyheten?

Les også

Fem nye håndballregler – og én gir dramatisk endring

— Vi løste det ikke helt

Byåsen ledet 16-11 til pause og sto godt i forsvar før hvilen. Etter pause rant målene mer inn bakover. Kristin Venn, som sammen med Marit Jacobsen blir trukket frem som de mest toneangivende i det avgjørende kontringsspillet, avviser at laget var ukonsentrert.

— Nordstrand lykkes med å splitte forsvaret vårt etter pause og det ble mer vanskelig for oss. Vi løste det ikke helt, så det ble en slitekamp til slutt. En tung dag på jobb, sier Venn.

Tre kjappe mål av Venn gjorde at Byåsen ledet med ni mål etter 35 minutter. Da slapp gjestene seg ned. Så mye at begeret rant over for Mogensen da Maren Gundersen og Marie Henriksen ble utvist i løpet av en fireminutters periode. Dansken kjeftet på seg et gult kort av dommerduoen.

Effektiv Henriksen

— Det hadde ingenting med vår prestasjon å gjøre, jeg var uenig i en utvisning og sett etter kampen tror jeg dommerne er enig med meg også, sier Mogensen.

Byåsen hadde uansett rimelig bra kontroll og ledet på det minste med fire mål fem minutter før full tid. Godt kontringsspill gjennom hele kampen, samt en effektiv Marie Henriksen, ble til slutt kampavgjørende på en kveld trønderne kunne tillate seg og spille på halv maskin.

— Selvfølgelig artig å få satt noen baller. Fikk mye kontramuligheter i ankomst. Til tider bra. Vi slet når de spilte offensivt med toerne, men vi har bra tempo i angrepsspillet, sier Henriksen.

Laget dro til Oslo uten sin virusplagede strekspiller Jenny Grøtan, men med et sultent forsvar som tidlig gav trønderne kontroll på kampen mot bunnlaget Nordstrand. Da landslagsklare Emilie Hegh Arntzen satte sin andre straffe etter 13 minutter, økte bakspilleren Byåsens ledelse til 10-5. ## Kontret i senk

Den fortjenesten hadde forsvasspillet en god del av. Et aggressivt forsvar tvang frem feil på feil i et Nordstrand-lag som ble nektet rom til gjennombrudd og ble stående og fyre fra distanse gjennom hele førsteomgangen.

Da fotrappe Marie Henriksen og Marit Røsberg Jacobsen i tillegg stasjonerte hjemmelaget på kontring på kontring, stakk Byåsen fra med 16-11-ledelse til pause.

Kontringene fortsatte å blåse mot vertenes mål etter hvilen og da Nordstrand-trener Bendik Berg la timeout-kortet på bordet etter fem minutter, hadde Byåsen hamret inn like mange mål etter hvilen. Det hjalp lite og Kristin Venn kontret inn sitt tredje mål på ett minutt til 13-22-ledelse etter 35 minutter.

Hakk i plata

Et par tekniske feil av Marit Jacobsen og en bom fra Silje Waade gjorde at Svenningsen og Nordstrand-laget kunne knappe innpå en smule. Så mye at Claus Mogensen tok time-out på 25-20-ledelse 13 minutter ut i andre omgang. I tillegg byttet dansken inn Andrea Austmo Pedersen for Tonje Lerstad i Byåsen-målet.

Kampens to første utvisninger hakket litt i Byåsen-plata utover i omgangen, men selv om Claus Mogensen kjeftet på seg et gult kort fra linja og irritert måtte ta time-out da Nordstrand knappet innpå med 25-29 fem minutter før slutt, hadde gjestene kontroll på de to poengene gjennom hele omgangen.

Byåsen vant altså til slutt 33-27 og ligger fortsatt ett poeng over Glassverket i kampen om sølvet bak Larvik. Med fire poengs ledelse på Tertnes med fire kamper igjen skal det godt gjøres at Byåsen taper medaljene, ettersom bergenserne er bak på innbyrdes oppgjør hvis de utlikner trønderne på poeng.

Har du fått med deg disse sakene?