VM-medaljen glapp for Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen endte på en skuffende fjerdeplass på 5000 meter i VM i Salt Lake City.

Sverre Lunde Pedersen endte til slutt opp på en fjerdeplass i VM på 5000 meter.

Dermed klarte ikke den regjerende verdensmesteren på distansen å kopiere fjorårets gull i tyske Inzell.

Pedersen har slitt med en skade etter en sykkelvelt i høst, noe som har vært medvirkende til de manglende resultatene hittil denne sesongen.

Og toppformen var dessverre for Pedersen ikke tilbake under torsdagens 5000 meter i VM i enkeltdistanse. 27-åringen gikk ut i par sammen med nederlandske Jorrit Bergsma, og åpnet bra.

Men utover i løpet gikk det tyngre for Pedersen, som til slutt endte på tiden 6:11.80. Det holdt til en fjerdeplass. Canadiske Ted-Jan Bloemen vant med tiden 6:04.37.

Opp til medaljeplass skilte over fem sekunder for Pedersen.

– Jeg var helt tom

– Jeg er helt tom. Det var bedre enn forrige helg i Calgary, men det er dessverre ikke godt nok. Akkurat nå har jeg mer enn nok med å komme meg, sa Sverre Lunde Pedersen til Viasat 4 etter løpet.

Pedersen prøver å sette ord på hva som ikke stemte under løpet.

– Jeg kjenner at jeg ikke har det samme giret inne fra 3000 meter og inn til mål. Istedenfor å holde farten oppe, må jeg bruke mye krefter på slutten, sier han.

Den regjerende verdensmesteren er likevel ikke skuffet over å måtte gi fra seg VM-gullet til Bloemen.

– Det gullet har jeg, og ingen kan ta det fra meg. Jeg er alltid giret på å vinne mer, men denne gangen var det annerledes. Jeg har ikke fått forberedt meg så godt som tidligere, og da er det brutalt i toppidretten, sier Pedersen til kanalen.

Viasat-kommentator Even Wetten hadde dette å si om løpet til Pedersen:

– Han gjør et av sine bedre skøyteløp denne sesongen, men det er dessverre ikke godt nok. Dette er langt unna det vi håper at han kan prestere i et VM. Toppnivået er langt unna, sier han.

Tungt for Bøkko

I det fjerde paret var det Håvard Bøkkos tur til å gå. 33-åringen gikk ut i par mot franskmannen Timothy Loubineaud. Tross en solid åpning på 5000-meteren endte Bøkko til slutt med tiden 6:26:98.

Det ble en tung dag på jobben for Håvard Bøkko under torsdagens 5000 meter i VM. Her avbildet ved en tidligere anledning.

Den nederlandske skøytelegenden Sven Kramer prøvde på sin side å slå verdensrekord på 5000 meter.

Landsmann Ted-Jan Bloemen er verdensrekordholder på distansen, med tiden 6:01.86. Kramer prøvde å komme under den gylne seksminuttersgrensen, men måtte til slutt gi tapt.