Tidligere sykkelpresident slår tilbake etter anmeldelse: – En personlig forfølgelse

Harald Tiedemann Hansen går ut mot dem som anmeldte ham for brudd på idrettens regelverk.

Region sør i Norges Cykleforbund har anmeldt forbundets tidligere president Harald Tiedemann Hansen for brudd på idrettens regelverk.
  • NTB

Region sør i Norges Cykleforbund har anmeldt Tiedemann Hansen for fem brudd som følge av det økonomiske rotet etter VM i 2017.

Den tidligere presidenten risikerer å miste retten til å ha tillitsverv på livstid hvis han blir funnet skyldig av domsutvalget i Norges idrettsforbund.

62-åringen har tidligere uttalt at han vil ta en anmeldelse «med knusende ro», men legger ikke skjul på sin misnøye med Terje Johnsen som er leder i region sør.

– Det er en personlig forfølgelse. Det skinner igjennom på flere svar fra Terje Johnsens side. Men det er bare å leve med. Region sør har prøvd å få med de andre regionene, men dette er egentlig et enmannsshow, sier Tiedemann Hansen til Telemarksavisa.

Johnsen avviser påstandene overfor avisen. Siden sykkelforbundet ikke fulgte oppfordringen til styret i region sør om å anmelde den tidligere presidenten, valgte regionen å ta saken i egne hender.

– Dette er definitivt ikke noen personlig forfølgelse. Det er viktig å bruke det regelverket vi har i idretten når det er gjort uoverensstemmelser som ikke er i tråd med regelverket, uttaler Johnsen.

Harald Tiedemann Hansen (t.h.) hadde flere roller da Bergen arrangerte sykkel-VM i 2017. Her er han sammen med tidligere proffsyklist Thor Hushovd og daværende UCI-president Brian Cookson.

BAKGRUNN: Økonomisk kaos etter VM: Anmeldt for brudd på idrettens regelverk

Sakens kjerne er det økonomiske rotet som oppsto etter sykkel-VM i Bergen i 2017. Da var Tiedemann Hansen sykkelpresident, styreleder i arrangørselskapet og styremedlem i det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Arrangørselskapet Bergen 2017 AS ble begjært konkurs i februar 2018. Måneden etter ble Jan-Oddvar Sørnes valgt som ny president. I desember meldte Bergens Tidende at selskapet skyldte 108 millioner kroner til 107 ulike kreditorer.

(©NTB)