Sport

Erik Boisvert ferdig i Oilers

Stor oversikt over kontraktsståa i Stavanger Oilers. Erik Boisverts fortsetter ikke, Martin Strandfeldt går på norsk kvote neste sesong og klubbledelsen håper fremdeles å beholde Dan Kissel.

FERDIG I OILERS: Erik Boisvert fortsetter ikke.
  • Lars Fisketjøn

Fransk-canadieren kom til Oilers fra Frisk Asker før årets sesong. Han har bodd og spilt hockey i Norge i tenårene da faren var hovedtrener i Frisk. Etter en god sesong for Asker-klubben i fjor, ble han hentet til Oilers i år.

Det ble et stort tilbakeskritt for den lille, kjappe løperen. Han har slitt med både spilletid og poengproduksjon hele sesongen, og det toppet seg i finaleserien da han gang på gang ble henvist til tribunen mens lagkameratene kjempet om NM-gull mot Vålerenga.

— Denne sesongen har vært et stort tilbakeskritt for meg. Det har vært veldig frustrerende, men jeg har ikke hatt lyst til å klage. Det er ingen konflikt mellom meg og trenerne, men jeg har heller ikke snakket med dem på lenge, så jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg har vært ute av laget. Det er sånt som skjer noen ganger i idrett – at noen ikke liker deg, sier Boisvert til Aftenbladet.

Han er én av ti spillere som er uten kontrakt etter årets sesong, og det er lite som tilsier at han får tilbud om en ny avtale.

— Det er foreløpig ingen spillere som har fått beskjed om at de er uønsket hos oss. Vi skal først ha en samtale om hvem vi ønsker med videre før vi går i dialog med spillerne. Inntil det skjer vil jeg ikke kommentere dette, sier sportslig leder Pål Higson.

Uansett er Boisverts Oilers-karriere over.

— Slik situasjonen har blitt må jeg se meg om etter en ny klubb. Det kan bli noe i Norge og det kan bli noe i USA eller Canada. Nå vil jeg bare dra hjem til Canada og bruke sommeren til å tenke meg godt om. Det har vært en veldig vanskelig sesong for meg, sier Boisvert.

Usikkert for veteranene

En annen som teller veldig på knappene er Lars-Peder Nagel. Han ble nylig trebarnsfar, og har tidligere sagt at han sliter litt med å finne motivasjonen. I vinter var 33-åringen fast bestemt på å slutte, men etter at han fikk jobb i klubbens markedsavdeling har han åpnet for å ta én sesong til.

— Jeg er veldig usikker. Først må jeg se om klubben ønsker meg med videre, og så må jeg vurdere om jeg selv ønsker å fortsette. Det er en vanskelig beslutning med mange faktorer som spiller inn, men jeg håper å få ting på plass i løpet av få uker, sier Nagel.

Av de øvrige veteranene ønsker både Snorre Hallem og Martin Strandfeldt å fortsette i Oilers. For kaptein Hallem spiller det en stor rolle at klubben neste sesong deltar i nyvinningen Champions Hockey League.

— Jeg regner med at vi finner en løsning, men jeg har ikke snakket med klubben ennå. Jeg er veldig motivert for å spille videre og spise kirsebær med de store guttene ute i Europa, sier 35 år gamle Hallem.

Martin Strandfeldts framtid i Oilers er ikke avgjort, men svensken går på sin niende sesong i norsk ishockey til høsten, og Norges Ishockeyforbund bekrefter at han da går over på norsk kvote foran neste sesong. Dermed tar han ikke opp noen av de sju plassene på utenlandskvoten og det taler til 33-åringens fordel.

Strandfeldt har i flere måneder vært klar på at han ønsker å forlenge kontrakten med Oilers, men han har foreløpig ikke fått noe tilbud fra klubben.

— Det har ikke skjedd noe nytt siden sist, sier Strandfeldt.

En annen som regner med å få nytt kontraktstilbud er Joakim Hjelm. Backen som fyller 22 år onsdag var utleid til Rosenborg siste halvdel av sesongen.

— Jeg skal snakke med Oilers innen kort tid. Det er her jeg aller helst vil være, og jeg regner med at jeg får et tilbud, men hva det tilbudet inneholder er jeg mer usikker på. Blir jeg ikke enig med Oilers må jeg se om det er mulig å spille for en annen klubb, sier Hjelm.

Attraktive utlendinger

Kurt Davis har allerede forlatt Oilers, og skal neste sesong spille for Düsseldorfer EG i den tyske DEL-ligaen. Dan Kissel har også interessenter både i DEL-ligaen og i Sverige. Det er heller ikke utenkelig at spillere som Jean-Michel Daoust og Nick Schaus er attraktive for klubber i større ligaer enn den norske eliteserien. Verken disse spillerne, eller Travis Ehrhardt, har svart på henvendelser fra Aftenbladet tirsdag.

— Så lenge de ikke har signert for andre klubber mener vi det er realistisk å beholde de spillerne vi ønsker å beholde. For eksempel er vi i dialog med Dan Kissel, sier sportsdirektør Pål Higson.

Juha-Pekka Loikas har rukket å bli 31 år gammel. Hva som skjer med hans framtid er også usikkert. Loikas har heller ikke svart på telefon fra Aftenbladet.

Klubben har signert proffkontrakt med 17 år gamle Rudolfs Balcers fra egen juniorstall. Ellers har ingen nye spillere kommet inn. Likevel har ikke klubbledelsen hastverk i det hele tatt.

— Det er slik som dette hvert eneste år. Faktisk har vi flere spillere på kontrakt nå enn vi har hatt på samme tidspunkt tidligere sesonger. Arbeidet med å forsterke stallen begynner nå straks, og varer til tett opp mot sesongstart. Jeg tror ikke troppen vil være komplett før like før alvoret begynner, sier Higson.

Troppen skal forsterkes

Oilers skal bruke to millioner mer på sport neste sesong enn i år. De pengene skal brukes på å hente bedre enere.

— De beste spillerne i klubben må være enda bedre dersom vi skal ta et nytt steg neste år. Vi må rett og slett spisse toppene, sier Higson.

— Finnes det gode nok norske spillere som det er realistisk at Oilers får tak i?

— Ja, det gjør det. Vi kommer til å hente gode utenlandske spillere, men jeg er ganske sikker på at vi også vil se at det kommer gode norske spillere inn foran neste sesong, sier Higson.

Han har selv veldig god kontroll på spillermarkedet i universitetshockey og lavere divisjoner i USA.

— Mange av spillerne kommer nok derfra, men det finnes også utlendinger i andre land, for eksempel Oilers, som kan være aktuelle, sier han.

Foran årets sesong hentet Oilers unge, talentfulle spillere som Henrik Medhus, Anders Henriksen, Daniel Rokseth og Mats Mostue. Selv om de beste skal bli enda bedre, utelukker ikke Higson liknende signeringer.

— Vi kommer til å fortsette å hente spillere som vi kan utvikle til å bli gode Oilers-spillere. De fleste blir gode i vårt system. Det er Henrik Solberg og Dennis Sveum gode eksempler på, sier Higson.

Faktaboks

Oilers-spillernes kontraktssituasjon

Ferdig:

Kurt Davis og Erik Boisvert.

På utgående kontrakt:

Nick Schaus, Lars-Peder Nagel, Martin Strandfeldt, Juha-Pekka Loikas, Dan Kissel, Snorre Hallem, Jean-Michel Daoust og Travis Ehrhardt.

Ut 2015-sesongen:

Ruben Smith, Mats Mostue, Daniel Rokseth, Henrik Solberg, Christian Dahl-Andersen og Tommy Kristiansen.

Ut 2016-sesongen:

Henrik Holm, Dennis Sveum, Anders Henriksen, Henrik Medhus, Stian Høygård og Peter Lorentzen.

Ut 2017-sesongen:

Mathias Trettenes og Petter Røste Fossen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers