Lauritzen: - Jeg synes han glattet over ting

<p>Mener Lance Armstrong må utestenges på livstid fra all idrett.</p>

lauritzen
lauritzen

Dag Otto Lauritzen fulgte nattens intervju med Lance Armstrong med stor spenning.

— Jeg følte det var såpass viktig at det måtte jeg se.

- Hva synes du?

— Armstrong er en jernmann som person og idrettsmann, det at han i natt innrømmet doping i alle sju Tour de France-seirer er første steg. Men jeg synes ikke forumet er rett. Jeg synes at dersom han ønsker å få en «clean start» burde han innrømme dette under ed i tillegg. Jeg synes han glattet over enkelte ting, som for eksempel om hvem som har hjulpet ham. Men jeg håper at dette er første steg i en oppvask som er ødeleggende for ham og oppbyggende for sykkelsporten, sier Lauritzen til Fædrelandsvennen

Han berømmer samtidig Armstrong «for at han hadde baller til å innrømme dopingbruk».

- Umulig å stole på noe

Men Lauritzen sitter altså igjen med flere spørsmål.

— Jeg er ikke sikker på at han ikke har dopet seg under comebacket, slik han hevder. Og de pengene han har gitt til UCI er tvilsomme. Forklaringen på at de har bedt om en donasjon, det er mulig den stemmer, men problemet er at han har løyet så lenge at det er vanskelig å stole på ham, sier den tidligere sykkelproffen.

Ble knust av Armstrong

- Tror du han var ren under sykkel-VM i 1993 da han syklet blant annet fra deg med en fantastisk avslutning?

— Jeg velger å tro at han ikke hadde begynt å dope seg da, men jeg vet ikke. Uansett forandrer det ikke noe for meg, på samme måte som det ikke hjelper Thor (Hushovd) å se hvilken plassering han kunne oppnådd dersom de foran på resultatlisten hadde vært dopet. Jeg kan ikke forstå at når Lance først innrømmer doping at han samtidig skulle utelate noen år. Jeg skulle ønske det han nå sier er sant.

- Hva betyr innrømmelsen for sykkelsporten?

— Jeg tror at når han er ferdig vil vi se om han ender i fengsel for falsk forklaring under ed - og dersom han under ed forklarer hvordan han har gjennomført dette og drar andre med seg i kjølvannet, vil dette være en renselsprosess som sykkelsporten har godt av. Det ser ut til at oppvasken nå vil kunne kulminere. Til syvende og sist er dette bra, selv om det han har gjort er forferdelig.

- Må livstidsutestenges

- Tror du det vil komme flere innrømmelser fra andre ryttere?

— Jeg tror at de som har noe å innrømme, og har baller til det, allerede har kommet med sitt. Men det kan være. Vi har sett at USA og andre nasjoner har opprettet åpne hotliner hvor folk kan ringe og fortelle alt. Alt dette som nå skjer er ledd i en oppvask som er helt nødvendig. Jeg tror Lance har et håp om å kunne konkurrere i triatlon igjen, men jeg mener at livstidsutestengelse fra all idrett er det minste vi kan forlange, sier Dag Otto Lauritzen.