Sport

Her er Kristoffs drømmelag: - Virkelig harmoni i gruppen

Ved hjelp av fire hjelperyttere skal Alexander Kristoff forhåpentlig sikre seg flere etappeseirer i Tour de France. 27-åringen mener opptrekkstoget hans er blant de beste i touren.

Her løftes Alexander Kristoff opp av hjelperytterne som skal sikre ham og Katjusja seirer på spurtetappene. Fra venstre: Dmitrij Kozontsjuk, Jacobo Guarnieri, Alexander Kristoff, Marco Haller og Luca Paolini.
  • Kurt Arne Nilssen

UTRECHT (Aftenbladet): — Jeg føler vi er helt på høyde med de andre lagene. Etixx og Lotto har kanskje flere ryttere, men vi har et veldig oppgående lag som er blant de beste i bransjen, sier Kristoff til Aftenbladet.

Han skryter samtidig over jobben Jacobo Guarnieri og Marco Haller gjorde under Sveits rundt. Italieneren og østerrikeren er de to siste opptrekkerne i Katjusja-toget som skal hjelpe Kristoff til etappeseirer.

— I tillegg vet vi jo at Luca Paolini alltid gjør en god jobb med å plassere oss, sier Kristoff.

Les også

Magetrøbbel for Kristoff: - Var ikke i god form

Bedre enn i fjor

Sammenlignet med i fjor er ikke Kristoff i tvil om at han i år har har et bedre lag rundt seg.

— Vi er hakket opp på spurtopptrekkere. Samtidig er selvtilliten og selvsikkerheten i laget veldig stor. Alle seirene våre i år viser hvor godt vi samarbeider. Hvis ikke hadde vi aldri vunnet så mye, sier Kristoff.

En som går god for det gode samholdet i laget, er Marco Haller. Østerrikeren mener mye av hemmeligheten til lagets suksess er måten rytterne omgås utenfor sykkelløypene.

— Alle ser hvordan vi har vokst det siste året. Katjusja gjorde en veldig god signering av Guarnieri. Ikke bare er han en god rytter, men han passer også veldig godt sosialt i laget. En del av hemmeligheten vår er at vi trives veldig godt sammen også når vi ikke sykler. Det er virkelig harmoni i gruppen, sier Haller.

Store forventninger

Heller ikke han legger skjul på at forventningene til årets Katjusja-lag er store.

— Jeg synes også at det er riktig å forvente mye. Vi har kapasitet til å vinne flere etapper. Dette er verdens største ritt og det blir garantert vanskelig, men nå gleder vi oss virkelig til å komme i gang, sier han.

Her er oversikt over Kristoffs viktigste hjelperyttere:

Luca Paolini

Født: 17. januar 1977 (38 år)

Nasjonalitet: Italia

Høyde: 174 cm

Type rytter: Grovarbeider

Meritter: Etappeseier i Giro d'Italia 2013. Etappeseier i Vuelta a España 2006. 1. plass Gent–Wevelgem 2015,

1. plass Giro del Piemonte 2002,

1. plass Brabantse Pijl 2004,

1. plass Omloop Het Nieuwsblad 2013. Rolle l laget: Er grovarbeideren i laget. Den rutinerte ringreven har i oppgave å rydde plass og plassere Haller, Guarniere og Kristoff i en god posisjon før siste del av spurten. Den jobben gjør han normalt sett veldig bra. Er regnet som kanskje den viktigste hjelperytteren til Kristoff.

Jacobo Guarnieri

Født: 14. august 1987 (27 år)

Nasjonalitet: Italia

Høyde: 189 cm

Type rytter: Spurter

Meritter: 2 etappeseirer Tour de Pologne.

Rolle: Guarnieri er siste mann ut i opptrekkstoget til Katjusja. Italieneren har dermed en nøkkelrolle med å levere Kristoff så perfekt som overhodet mulig, før Kristoff selv tar over og forhåpentlig fullfører spurten ved å være først over mållinjen.

Marco Haller

Født: 1. april, 1991 (24 år)

Nasjonalitet: Østerrike

Høyde: 178 cm

Type rytter: Spurter

Meritter: Sammenlagvinner Tour des Fjords 2015. 1. plass på 4. etappe av Tour of Beijing 2012. Nasjon mester i Østerrike 2015. Rolle: Når Paolini har kjørt laget i posisjon og kastet inn håndkledet, er det Haller som overtar. Med Guarnieri og Kristoff på hjul skal østerrikeren kjøre seg tom og levere de to i en så perfekt posisjon som overhodet mulig.

Dmitrij Kozontsjuk

Født: 5. april, 1984 (31 år).

Nasjonalitet: Russland

Høyde: 187 cm:

Type rytter: Allrounder

Meritter: Etappeseier Tour du Limousin 2006. Vinner 4. etappe, Giro d´Italia (2013).

3. plass Liège-Bastogne-Liège 2006. Rolle: I utgangspunktet er han ikke en del av opptrekkstoget til Kristoff, men han gjør likevel en viktig jobb underveis på etappene. Både Kristoff og Stein Ørn trekker fram at Kozontsjuk gir laget viktig kjørestyrke underveis på etappene og han har en spesielt viktig jobb med å lede når spurtlagene skal kjøre inn brudd.

Les også

  1. PODKAST: - Dette blir tidenes Tour de France

  2. Cavendish: - Kristoff har vært i utrolig form i år

  3. Kristoff har vinnersjanser på ni Tour de France-etapper

  4. Tour de France: Dette kjemper de om

  5. Alle tror på Kristoff-suksess

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff