Sport

Kroatias anke avvist: Trekkes ett poeng

Norges EM-håp styrkes etter at Kroatias poengtrekk opprettholdes.

Kroatiske politibetjenter gjør sine undersøkelser i forbindelse med at noen supportere hadde markert et hakekors på gressmatten i Split. Foto: Ap

Da Kroatia møtte Italia til kvalikkamp i juni hadde kroatiske supportere markert gressmatten med et hakekors, som ble brukt som symbol av nazistene under 2. verdenskrig.

UEFA valgte å trekke Kroatia ett poeng fra kvalifiseringen til EM i Frankrike i 2016 for hendelsen. Kroatiasvarte med å beklage til alle supportere, til begge lag og gjestene fra Italia — men samtidig anket de avgjørelsen.

Ankeutvalget til det europeiske fotballforbundet (UEFA) har bestemt å opprettholde avgjørelsen om at Kroatia skal trekkes ett poeng etter hakekorsskandalen under EM-kvalifiseringskampen mot Italia i juli.

Les også

UEFA-avgjørelse sender Norge nærmere EM

Gazzetta dello Sport skriver fredag at poengtrekket bekreftes av UEFA. Ankeutvalget hadde møte om saken torsdag, og tok stilling til anken Kroatias fotballforbund la inn i starten av september.

Les også

Norges motstander etter hakekorsskandalen: - Vi er ikke et fascistland

HAKEKORS: Her kan du skimte hakekorset som ble markert på gressmatten før landskampen mellom Kroatia og Italia. Foto: NTB Scanpix

Også den kroatiske avisen Jutarnji List skriver at anken er avvist. Opplysningen er ennå ikke formelt bekreftet av UEFA.

Kroatia ble straffet med ett minuspoeng i tillegg å måtte spille to kamper for tomme tribuner som følge av at supportere hadde tatt seg inn på banen og malt et hakekors på gresset før hjemmekampen mot Italia.

Kroatia, som er i Norges kvalifiseringsgruppe står dermed med 14 poeng, mens Norge på annenplass har 16. Italia leder gruppa med 18 poeng.

(©NTB)

 1. Les også

  Norges EM-rival sendte følelsesladet brev til UEFA

 2. Les også

  Kroatisk fotballeder: - Vi visste om hakekorset før kampstart

 3. Les også

  Kroatia legger seg flate etter hakekorsskandalen

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  UEFA-avgjørelse sender Norge nærmere EM

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Kroatia anker hakekors-straffen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Dette er forbudt på Ullevaal i kveld

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Kroatisk fans truer med mer EM-bråk

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Flere kroatiske supportere bortvist at politiet

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Kroatisk kommentator før Norge-kampen: - Jeg er redd! Med god grunn!