Klöden utpekt som bloddoper

Sykkelstjernen Andreas Klöden navngis i en uavhengig gransking som tidligere bloddoper. Blant annet ble han injisert med sitt eget blod under Tour de France i 2006.

Astanas Andreas Kloeden navngis i en rapport om systematisk doping i det tidligere profflaget Telekom (senere T-Mobile).

Klöden, som alltid har benektet bruk av ulovlige midler eller metoder, rykket opp til tredjeplass i Touren det året da vinneren Floyd Landis ble diskvalifisert for doping.

En kommisjon har gransket to leger ved universitetsklinikken i Freiburg som var ansatt i profflaget Telekom (senere T-Mobile), og i rapporten som ble lagt fram onsdag konkluderer de med at laget bedrev systematisk doping.

– Dopingen under medisinsk kontroll var perfeksjonert , sier kommisjonens leder Hans Joachim Schäfer.

I rapporten hevdes det at systematisk bruk av EPO ble innført i laget i 1995. Kommisjonen mener dessuten å ha klare beviser for at Klöden, Matthias Kessler og Patrik Sinkewitz dro nytte av bloddoping under Tour de France i 2006. Kessler og Sinkewitz er senere dopingtatt, men nåværende Astana-rytter Klöden har aldri testet positivt.

De to legene, Lothar Heinrich og Andreas Schmid, fikk sparken fra universitetet i 2007. Ifølge kommisjonen opptrådte de uten universitetsledelsens viten da de hjalp syklister å dope seg.