Sport

Viasat hører ikke på Brækhus

Både Cecilia Brækhus og fansen var i harnisk sist — men Viasat følger samme oppskrift igjen.

Cecilia Brækhus med sine historiske fire belter etter seieren mot Ivana Habazin. Når bergenseren bokser igjen 29. november må seerne fortsatt punge ut 299 kroner.
  • Roar Lyngøy

I september sikret Brækhus seg alle fire tittelbeltene i boksing. Kampen mot Ivana Habazin var det imidlertid ikke mange som så, ettersom kampen gikk på betal-TV:

Viasat tok 299 kroner for pay per view-sendingen. Også de som betaler vanlig pris for å få tilgang på alle kanalene fra Viasat måtte betale de 299 kronene ekstra.

TV-selskapet fikk kjeft og kritikk for løsningen av folk som ønsket å se kampen. På sosiale medier herjet kritikken.Også Brækhus rykket ut mot løsningen til Viasat.

— Jeg er så lei meg på vegne av dem (fansen). Jeg er kjempelei meg. Dessverre kan jeg ikke gjøre noe med det, men jeg forventer at det blir tatt et par grep til neste gang, sa Brækhus.

Men Viasat fortsetter med pay per view i kommende boksekamper. Når Brækhus 29. november møter Jennifer Retzke i København, blir det kun vist på betal-plattformer av rettighetshaver Viasat.

- Sånn er det bare

Teamet til Brækhus har ikke noen planer om å ta opp kampen med Viasat om den vurderingen.

— Sånn er det bare. Dette er en del av hverdagen i en tøffere, kommersiell TV-verden. Rettighetshaver - TV-kanalen - bestemmer hvordan denne vil forvalte rettighetene, sier Brækhus' kommersielle manager Rune Brynhildsen i en SMS.

Presse- og informasjonsansvarlig Øystein Hygen Christensen i Viasat Norge bekrefter at kanalen fortsetter med betalingsløsning.

— Det stemmer at det blir en pay per view-løsning som sist der kampen koster 299 kroner, sier han fredag ettermiddag.

— Vi fikk et vidt spekter av tilbakemeldinger sist. Det er naturlig at det kommer reaksjoner på et nytt konsept. Men alt i alt var vi fornøyd; dette var vellykket. Samtidig er vi lydhøre overfor tilbakemeldingene vi har fått, og har tatt inn over oss de innspillene som er kommet, sier Hygen Christensen.

Dyre rettigheter

Selv om mange har vært kritiske til betalingsløsningen – inkludert Brækhus selv – må altså seerne fortsatt punge ut.

Viasat ønsker å teste ut betalingsviljen hos seerne i et marked med nye og endrede medievaner, og kanalen påpeker også at rettighetene koster store summer og at Viasat gjør store investeringer i boksesporten. Penger som selskapet er avhengig av å få inn igjen.

— Vi var godt fornøyd med gjennomføringen sist og kommer til å tilby neste kamp på så og si samme lest som sist. Nå ser vi frem til en ny runde og en ny storkamp med Cecilia Brækhus, sier Hygen Christensen.

Han vil ikke si noe om seertallene sist, utenom at Viasat var fornøyd med oppslutningen.

Les også

  1. Seerne i harnisk, nå krever Brækhus tv-oppvask

  2. Medieforsker om Brækhus-pris: – Viasat kan ha tapt mye omdømme

  3. Brækhus til fansen etter ny triumf: - Uten dere er jeg ingenting

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus