Sport

Stavanger-ordfører møter i Oilers-drakt på Stortinget

Spenningen mellom Oilers og Storhamar får selv ordføreren til å skifte klær.

HOCKEY-ORDFØRER: Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø har fått laget sin egen Oilers-drakt.
 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth

— Jeg tar med meg Oilers-drakten til Oslo og skal gå i den hele dagen. Så satser jeg på å avslutte dagen med å se Oilers vinne i DNB Arena på kvelden. Jeg tror det blir en klar seier, og håper at vi klarer å ta NM-gullet til slutt. Byttå ska hjem, sier Christine Sagen Helgø til Aftenbladet.

Les også

Storhamar trekker innrapportering av Oilers-spiller

Stavanger-ordføreren er spent på reaksjonene hun vil møte når hun ikler seg finstasen til blant annet møtet med kommunalkomiteen på Stortinget, men håper på støtte fra så mange Oilers-supportere som mulig.

Christine Sagen Helgø ulastelig antrukket.

Hun mener det er på tide å vise hvor lojaliteten ligger. Oilers trenger all hjelpen de kan få når de nå jakter sin fjerde strake kongepokal. Etter fire kamper i finaleserien mot Storhamar er stillingen 2-2. Den femte kampen i serien som spilles best av sju går i Stavanger tirsdag kveld.

— Fantastiske representanter

— Det er nå det gjelder. Oilers er fantastiske representanter for Stavanger og vi er stolte av dem. Ikke bare siden de er gode sportslig, men også fordi de viser et stort samfunnsengasjement. Oilers betyr mye for hele regionen. Det synes jeg vi skal vise gjennom å ta på oss drakten, sier Sagen Helgø.

I Stavanger Oilers mottar de ordførerens oppfordring med brede smil og stor begeistring.

Les også

Storhamar-veteran om Oilers-import: - Pinlig å se på

— Vi synes det er fantastisk sjarmerende at vi får til et samspill mellom oss og den fremste tillitsvalgte i byen. Det er et herlig initiativ som vi setter stor pris på. Jeg håper at Oilers-fargene kommer til å prege bybildet tirsdag, sier Kjetil Garvik som er samfunnskontakt i Oilers.

Han forteller at det hele kom i stand gjennom mikrobloggen Twitter. Trygve Svendsen, som er svoren Oilers-supporter og statistikkansvarlig i klubben, utfordret Christine Sagen Helgø. Stavanger-ordføreren, som har sett flere kamper i DNB Arena denne sesongen, blant annet de to foregående finalekampene, var ikke vanskelig å be.

Inspirasjon fra Canada

Inspirasjonen til stuntet er for øvrig hentet fra den canadiske hovedstaden Ottawa, der ordfører Jim Watson tidligere denne uken oppfordret samtlige supportere til å gå med drakten dagen før den siste kampen i NHLs grunnserie. Ottawa kjempet en innbitt kamp om en plass i sluttspillet, og Watson mente at støtten fra fansen kunne bli utslagsgivende. Om den ble det vites ikke, men Ottawa vant i hvert fall kampen og tok seg til Stanley Cup-sluttspillet.

— Vi kan ikke være dårligere i Stavanger. Jeg vil utfordre ordføreren på Hamar til å gjøre et lignende stunt der. Ishockey er en fantastisk idrett som engasjerer mange. Dette er en fin mulighet til å vise det, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø til Aftenbladet.

Oilers er så begeistret for engasjementet at de oppfordrer samtlige som tar på seg drakten tirsdag til å sende inn bilder av seg selv i drakt med hashtag #påmedraktå. Alle sosiale medier kan brukes. Klubben vil kåre en vinner som får billett til kampen tirsdag - ved siden av Christine Sagen Helgø.

 1. Les også

  Thoresens svar på tiltale

 2. Les også

  Oilers slo tilbake etter drømmeperiode

 3. Les også

  Kun én Oilers-spiller på årets lag i Norge

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Stavanger Oilers