Sport

Statsministeren hyller Norges VM-innsats: - En kjempeprestasjon

Erna Solberg var på plass i Charlottenlundhallen i Trondheim for å se VM-finalen i håndball. Statsministeren er full av lovord om det norske laget.

Statsminister Erna Solberg så VM-finalen mellom Norge og Frankrike i Charlottenlundhallen i Trondheim. Hallen er tidligere hjemmebane til både landslagsspiller Sander Sagosen og trener Christian Berge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Vertsnasjon Frankrike vant til slutt kampen 33-26.

Les også

Gullet glapp: Her er Berges selvsikre løfte til fansen

– Vi møtte et lag som var bedre enn oss i dag, men dette (sølvet) er en kjempeprestasjon. Håndballgutta har gledet en hel nasjon i ti dager og mer enn det. Det har vært gøy å se på, sa Erna Solberg til NRK Trøndelag.

Les også

Berge fikk spørsmålet igjen og igjen. Men nektet å gi et klart svar

Statsministeren så kampen hos Charlottenlund SK. Charlottenlundhallen, som er Sander Sagosens tidligere hjemmebane, var fylt med folk i anledning finalen mellom Norge og Frankrike. Solberg fikk mye oppmerksomhet av folk i hallen.

Statsministeren var ikke den eneste i regjeringen som fulgte nøye med på oppgjøret. Kulturminister Linda Hofstad Helleland var på plass i finalearenaen i Paris. Hun hilste på fyrst Albert av Monaco før kampstart.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) på VIP-tribunen i Paris med fyrst Albert av Monaco. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

- Uansett en fantastisk prestasjon. Jeg er stolt av det norske laget og sølvmedaljen, skrev kulturministeren på sin. Twitter -konto like etter kampslutt.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre roser også Christian Berges mannskap.

"I dette håndball-VM var ikke sølv nederlag, men en stor bedrift av et stort lag fra Norge! Heia og takk for magiske øyeblikk!", skrev han på Twitter.

(©NTB)

Les mer om

  1. Håndball
  2. Håndball-VM