Sport

Ishockeygutta langt unna seier mot Sveits

Petter Thoresens menn slet med å få spillet til å sitte.

Norges målvakt Lars Haugen hadde mye å gjøre mot Sveits. Her blir han derimot lurt av Gaëtan Haas styring som gir 1–0. Backen Christian Bull klarte heller ikke å hindre baklengs.

Sveits – Norge 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Sveits slo tilbake med 3-0-seier i lørdagens ishockeylandskamp. Et offensivt noe blekt norsk lag var langt unna å gjenta bedriften fra dagen før.

Sveits stilte med åtte spillere fra fjorårets VM og hadde et mer rutinert lag. Vertene utnyttet overtallsspillet sitt til å score to av målene. Petter Thoresens mannskap har slitt med å få det offensive spillet til å sitte.

– Vi fikk virkelig kjørt oss. Jeg synes vi ble litt for passive og ble hengende etter i store deler av kampen, sa landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Det mest positive fra de to kampene mot Sveits er at målvaktene synes å være godt gående.

Henrik Haukeland sto en meget solid kamp i fredagens 2-1-seier. Lars Haugen var også god i lørdagens oppgjør og reddet sine lagkamerater fra et langt større nederlag.

– Det er lov å ha gode målvakter. Vi må sørge for å slippe inn minst mulig mål og være tette defensivt, så får vi satse på at målene også kommer framover. Men jeg tror ikke vil kommer til å score så veldig mange mål i VM, sier Thoresen.

Les også

Svensken som ble norsk statsborger matchvinner for hockeylandslaget

Manglet backer

For Norge manglet blant andre superbacken Jonas Holøs, som har slitt med en skade etter forrige helgs kamp kamper mot Russland. Heller ikke Alexander Bonsaksen og Oilers-backen Dennis Sveum spilte. Dermed måtte veteranen Kristian Forsberg spille back.

Det er i det offensive spillet har Norge har veldig mye å gå på. Det var ikke så veldig ofte de norske spillerne fikk muligheten inne i motstanderens sone denne gangen.

Det norske laget er mot slutten av en hard treningsperiode og håper å finne formen fram mot VM i Danmark om 14 dager.

– Nå får vi samle oss litt for å samle overskudd til VM.

Les også

Fersk oversikt: Nesten ingen slår Zuccarellos draktsalg i USA

Matchstraff

I midtperioden gikk tøffingen Tommy Kristiansen i en fight med hjemmelagets Jonas Siegenthaler. Nordmannen vant den duellen, men endte opp med en tidlig dusj.

Hjemmelaget tok ledelsen da Gaëtan Haas forstyrret Haugen akkurat nok til at skuddet fra Ramon Untersander gikk i mål i et sveitsisk overtallsspill i midtperioden.

Da Norge fikk to mann utvist i tredje periode utnyttet sveitserne situasjonen i spill fem mot tre. Damien Riat satte en direkteskudd fra distanse forbi Haugen.

Killian Mottet lurte ut både Stefan Espeland og Haugen da han satte 3-0 med litt under seks minutter igjen av kampen.

Etter de to kampene i Sveits venter to landskamper borte mot Hviterussland neste helg.

Etter de to kampene blir det norske troppen tatt ut. Norge kan stille med 25 mann. Det blir trolig tre målvakter, åtte backer og 14 løpere.

Norge innleder sitt VM i danske Herning 5. mai mot Latvia. Sveits spiller i København og skal ut mot Østerrike i sin første kamp.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey