Sport

Maren Lundby får gjøre som gutta: – Et kvantesprang

Opphevet restriksjonene for bakkestørrelser for kvinner.

Maren Lundby vant OL-gull og verdenscupen i vinterens sesong, og nå får hun snart muligheten til å fly som herrene.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Hoppkomitéen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) vedtok nylig at regelen som har hindret kvinner i å hoppe i større bakker enn 118 meter blir opphevet. Det skriver VG.

Selv om vedtaket må godkjennes på FIS-kongressen i Hellas i mai, betyr det etter alle solemerker at det åpnes for at Maren Lundby og hennes konkurrenter får lov til å hoppe i skiflygingsbakker i løpet av sesongen 2019/2020.

– Dette er kjempebra. Et kvantesprang for oss. Nå ligger alt til rette for at vi kan hoppe like langt som guttene, sier Maren Lundby til VG.

Hun mener at hun er klar for de store oppgavene både fysisk og mental, og mener at det er ingenting som står i veien for at de kan hoppe like langt som herrene.

Les også

Endringer i terminlisten får Maren Lundby til å glise: – Utrolig gledelig

Flere storbakkerenn

Terminlisten for neste sesong er allerede lagt, og der er det ingen skiflygingsmuligheter for kvinnene.

På listen er det imidertid langt flere storbakkerenn enn tidligere. I mesterskap kan storbakkerenn være på plass fra VM i Oberstdorf i 2021 og OL Beijing i 2022.

Under møtet i Zürich ble det også bestemt at kvinne- og herrehopprenn i større grad skal arrangeres på samme sted. Det er fra tidligere kjent at kvinnene får delta i Raw Air.

– Dette lover jo bra, om alle løfter blir holdt. Stor fremgang i kalenderen er utrolig gledelig. Om jeg slipper å se Raw Air på TV til vinteren, så er jeg veldig fornøyd med utviklingen, sa Lundby om planene for 2018/19-sesongen.

Les også

Lundby fullførte briljant rekke: – Fryktelig bra

Må reise til Russland

Men mens herrene avslutter Raw Air i skiflygingsbakken i Vikersund, må kvinnene reise til en nyoppstartet turnering i Russland.

Hoppgutta innleder sesongen i Wisla 17. november, mens jentene åpner med Lillehammer-trippelen i månedsskiftet november/desember.

Les mer om

  1. Raw Air
  2. Hopp
  3. Maren Lundby