Bolt etter seier i comebacket: - Jeg har alltid vært den beste

Sprintkongen mener han fortsatt er verdens raskeste mann.

Usain Bolt er tilbake på toppen etter seier i London fredag. Han mener han er i rute for VM og at selvtilliten er på vei tilbake. Kanskje det blir «Bliztering Bolt» i VM.

Usain Bolt er tilbake på toppen av seierspallen etter skadetrøbbel. Han løp på 9,87 to ganger i London-regnet fredag kveld, og mener han fortsatt er kongen av sprint.

— Jeg har da aldri vært nummer to på sprinten, svarte Bolt journalistene på spørsmålene om han mente oppvisningen i London viste at han var tilbake på førsteplassen blant verdens sprintere.

Les også

Bolt imponerte i London

Han løp på 9,87 både i forsøket og finalen. I det første løpet var han avslappet og hadde mer å gå på, men han måtte slite mer i finalen på Olympiastadion i den britiske hovedstaden.

— Jeg er det beste og raskeste. Det er ingen tvil om at jeg er eneren på sprinten i internasjonal friidrett. Det skal jeg fortsette med. Planen er at jeg skal være eneren til jeg legger piggskoene på hylla, sa Bolt, selvsikker som aldri før.

Tiden hans gir ham sjetteplass på verdensstatistikken i 2015. Der er det Justin Gatlin, amerikaneren som har sonet to dopingdommer, som fører an med 9,74. Han har også 9,75 i et løp denne sesongen, og to ganger er han klokket inn til 9,78. ## Rom for forbedringer

Bolt viste at det er rom for forbedringer i løpingen hans, og han kommer helt sikkert til å fremstå enda bedre til VM i Beijing, som innledes 22. august. Da skal Bolt tilbake på banen der han imponerte med tre OL-gull i 2008 (100 meter, 200 meter og stafett), og der han satte to verdensrekorder på begge sprintdistansene.

Han har vunnet alle 100 og 200 meterløp han har stilt opp i i mesterskapssammenheng etterpå, med unntak av 100-meteren i Daegu-VM i 2011, da han ble disket for tjuvstart på 100-meteren.

Jamaicaneren har vært ute i seks uker med en skade etter Diamond League-stevnet i New York, men det virker nå som han er på sporet av gammel storhet igjen, og selv om flere har løpt raskere enn ham hittil i år, kan ikke verdensrekordholderen avskrives i gullkampen i Beijing om en snau måned.

- Alt er mulig

— Jeg trodde jeg skulle ha klart å løpe mye raskere i finalen her i London, men en elendig start ødela for meg. Derfor vil jeg si at alt er mulig når vi kommer til VM i Beijing, også rent tidsmessig.

— Dersom jeg skulle få en svak start igjen, må jeg bare tenke på det jeg har gjort på trening, og det jeg kan. Det er i alle fall ingen tvil om at jeg har mye bedre tider inne enn det jeg fikk vist her i London, sa Bolt.

Før løpet i London fredag hadde bolt 10,12 fra et løp i Rio de Janeiro som sin beste tid i år, men nå viste han andre takter og ser optimistisk framover.

— Jeg kan ikke si annet enn at det jeg presterte her i London er en fin opptakt til VM, som kommer senere i år. Det er ingen tvil om at de to løpene jeg gjorde unna her, hjelper på selvtilliten, la han til.

— Jeg har lagt ned mye arbeid på treningsbanen den siste tiden og løpt raskt. Nå ser jeg at jeg også får betalt for all treningen i konkurranser. Jo, det ser bra ut for meg, sa han - mannen med verdensrekordene på 100 meter med 9,58 og på den dobbelte distansen med 19,19. (©NTB)