Sport

TV 2 fikk ja fra Thor Hushovd

Flere nye fjes i årets Tour de France-satsing.

Thor Hushovd (40) deltar i sitt første Tour de France som sykkelekspert for TV 2.

For 15. år på rad sender TV 2 fra verdens største sykkelritt. Etter en mangeårig jakt lyktes det kanalen til slutt å få med Thor Hushovd som ekspert.

Tour de France-sendingene til TV 2 har blitt et veletablert produkt på norske TV-skjermer i juli.

Hvert år siden 2003, samt i 1998 og 1999, har kanalen sendt rittet. Seerne vil kjenne igjen formatet fra tidligere i år, men i år er mannskapet forsterket med en tidligere norsk sykkelstjerne.

– Nyheten i år er at vi har fått med Thor Hushovd på laget. Det er vi ekstremt glad for. Han er uten tvil den i Norge med mest Tour de France-erfaring. Det han gir oss, er ting som bare han i hele Norge egentlig kan, sier vaktsjef André Haaland i TV 2 Sporten til NTB.

Prøvd i flere år

Det er ikke første gang kanalen har forsøkt å få med seg den tidligere verdensmesteren i landeveissykling på laget.

– Vi har prøvd i flere år for å si det sånn. Men det var ikke en veldig tunggrodd prosess. Det var noen samtaler med flere folk i TV 2, så takket han ja til å bli en del av vårt team. Det var ingen selvfølge at han skulle bli en del av oss, men vi er ekstremt glad for det, fortsetter Haaland.

Hushovd ble presentert som TV 2s sykkelekspert i mars. «Oksen fra Grimstad» skal analysere etappene og være til stede i start- og målområdene.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Tour de France. Det er noe jeg har vært en del av i en lang periode i mitt liv og karrieremessig en veldig viktig del av det. Også har jeg selvfølgelig ekstremt mye gode minner fra Tour de France, sier Hushovd (40) til TV 2.

Les også

  1. Kristoff om «supermann» Sagan: – Har en totalpakke som ingen andre har

  2. – Vi har aldri hatt så mange syklister som hevder seg internasjonalt

Olafsen med som stuntreporter

Totalt 30 personer, henholdsvis seks i Bergen og 24 i Frankrike, jobber med TV 2s Tour de France-dekning.

Som vanlig skal Christian Paasche og Johan Kaggestad kommentere etappene, mens Dag Otto Lauritzen er ute i løypene og bidrar som ekspert. Marius Skjelbæk leder sendingene.

Helene Olafsen.

I tillegg vil Helene Olafsen være på plass etter rittets første hviledag. Den tidligere snowboarderen skal gi et skråblikk på Tour de France basert på at hun aldri har vært der før. Olafsen skal samarbeide med Andreas Borge, og det vil bli noen konkurranser imellom dem.

Årets Tour de France er det 105. i rekken. Rittet varer fra 7. til 29. juli.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Helene Olafsen
  3. Thor Hushovd