Sport

Må tjene 1,3 millioner

Vil du være en av gutta på PGA-touren i golf, må du spille inn ca. 4,2 mill. kroner i året. Henrik Bjørnstad mangler ca. 1,3.

<b>Henrik Bjørnstad</b> har ikke fått skikkelig sving på spillet den siste tiden. Nordmannen må trolig ha en plassering blant de seks beste på en av de gjenstående turneringene for å beholde plassen på PGA-touren. Her er han i sving på Hawaii i januar i år.
  • Arne Hole

Denne uken spiller Bjørnstad Southern Farm Bureau Classic i Madison, Mississippi. Han går sammen med Nicholas Thompson og Matt Hansen . Starttider: Torsdag starter gruppen klokken 20.24 norsk tid, i nest siste gruppe på hull 10. Fredag begynner de dagen 15.49 norsk tid, på hull 1. Etter en strålende start som "rookie" på PGA-touren, har Henrik Bjørnstad falt og falt på rankingen. Nå ligger han som nummer 147 på pengelisten. Men bare de 125 beste får fornyet deltagerkortet. Mellom Henrik og 125. plass mangler det 123.000 dollar, eller ca. 800.000 kroner.For Bjørnstad holder det imidlertid ikke å spille inn 800 000, for beløpet på 125. plass vil selvfølgelig stige for hver turnering. Grensen for å havne på 125. plass lå i fjor på 626.000 dollar, men på grunn av øket premiebeløp denne sesongen, er det ventet at dollarkravet vil ligge på 650-660.000. Altså må Drøbak-gutten spille inn ca. 1,3 millioner kroner på de fem turneringene som gjenstår. Og kanskje får han spille bare fire av dem...

Mange grenser

Det er ingen kjempekrise å havne utenfor de 125 beste. Ca. 15-20 PGA-turneringer (de minste) vil likevel være tilgjengelige for Bjørnstad. Skulle han også havne utenfor de 150 beste, blir det verre. Da må han gjennom to kvalifiseringer for å prøve å spille seg inn igjen på PGA-touren. Klarer han å bli blant de 150 beste i år, går han rett inn i finalekvalet.Detter Bjørnstad helt ut, må han neste år spille på Nationwide Tour. Problemet der at det er mange gode spillere, men "små" premier. Mens premiepotten på PGA-turneringene ofte ligger på 25-35 millioner kroner, er den på Nationwide bare 3-4,5 millioner kroner.Det er ikke så spesielt at nordmannen ikke har klart å holde plassen på PGA-touren i sitt debutår. Av de 30 som spilte seg inn via kvalifiseringen, er 19 i øyeblikket utenfor det gode selskap, mens ti av dem som spilte seg inn via Nationwide Tour, ligger blant de 125 beste.Den mest suksessfulle fra kvalifiseringen er Brett Wetterich, helt oppe på 21. plass. Han fikk også plass på USAs Ryder Cup-lag. PS: Ta en kikk på videoen oppe til høyre... slik har du aldri sett Bjørnstad før.

Dårlig putting

— Henrik spiller bra golf, men sliter med puttingen. Det er litt rart, for det har tidligere vært en av hans sterke sider. Han har imidlertid god tro på at han vil klare noen gode plasseringer mot slutten, sier sportssjef Jan Erik Aalbu i NGF. Han drar over for å gi ham støtte i to turneringer til.Trolig må Bjørnstad levere "all time high" i en turnering for å berge kortet, det vil si en 4. - 6. plass, eller to plasseringer rundt nummer 10.Trøsten er at i golf snur det fort.Også fra det dårlige til det strålende. Se også: PGA-tourens pengeliste

Les også

  1. Bjørnstad falt fem plasser

  2. Slik har du aldri sett Bjørnstad

Les mer om

  1. Golf