Sport

Herrem showet Norge til EM: - En drøm å spille i denne hallen

Camilla Herrem holdt ball på hjemmebane da de norske håndballjentene sikret seg EM-billett med firemålsseier over Hviterussland.

svp://9488?view=sa
  • Jan-erik Larsen

NORGE-HVITERUSSLAND 33-29

STAVANGER (aftenbladet.no): Selv om Norge har igjen returkampen mot Hviterussland søndag, er billettene til EM i Kroatia og Ungarn før jul allerede i boks. Selv med tap der kan Norge ikke bli dårligere enn nummer to i en pulje der to av tre lag går videre.

— Det var en drøm å spille her i kveld, jeg håper det blir flere landskamper i denne fantastiske hallen, sier en sprudlende Camilla Herrem etter å ha blitt kåret til Norges beste på sin egen hjemmebane.

Camilla Herrem herjet med Hviterussland.

Hun var ikke fornøyd med alt det norske laget gjorde, og ergret seg over et trickskudd som ikke gikk i mål. Dermed fikk hun ikke et tosifret scoringsantall.— Du kunne se at det er en stund siden vi har spilt sammen. I tillegg overrasket Hviterussland meg. De hadde mer tempo enn jeg hadde trodd, og hadde gode bakspillere og strek. Men nå er vi obs på dem. Vi går for å vinne returkampen også, selv om vi allerede er EM-klare, sier Herrem.

Thorir ergret seg

Thorir Hergeirsson ergret seg over at Hviterussland fikk for mange enkle mål i ankomstspillet, og mener Norge må slippe inn seks eller sju mål mindre i returkampen for å vinne og være fornøyd.

— Men jeg fant også ting jeg er fornøyd med. Blant annet fikk vi satt mange kontringer. Det var et av de store målene med denne kampen, sier islendingen.

Oppgjøret mot hviterusserne var Norges første etter VM i desember 2013, og ikke alt gikk på G for Thorir Hergeirssons mannskap. Men Norge ledet gjennom hele kampen, bare en gang var gjestene a jour, på stillingen 12-12 etter 23 minutter.

Til pause hadde Norge en 16-13 ledelse, og målvakt Katrine Lunde sørget for at hviterusserne aldri fikk kontakt med Norge med i alt 13 redninger.

Offensivt var Camilla Herrem virkelig opplagt under kampen i sitt hjemfylke, og ble norsk toppscorer med ni mål. Ellers hadde Tine Stange et gledelig comeback og scoret fire mål i sitt comeback på landslaget etter å ha blitt mor. Derimot fikk verken Tonje Nøstvold eller Linn Jørum Sulland det til å stemme fra distanse.

Saken oppdateres

KAMPFAKTA

EM-kvalifisering gruppe 6

Norge-Hviterussland 33-29 (16-13)

Stavanger idrettshall

7.140 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Silje Solberg - Stine Bredal Oftedal 1, Ida Alstad 1, Heidi Løke 7, Nora Mørk 5, Karoline Dyhre Breivang 2, Linn Jørum Sulland, Veronica Kristiansen, Linn Kristin Riegelhuth Koren 2, Betina Riegelhuth, Camilla Herrem 9, Sanne Solberg, Pernille Wibe, Tine Stange 4, Tonje Nøstvold 4. Toppscorer Hviterussland: Hanna Stsiapanava 8

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Hviterussland 2 x 2 min.

Dommere: Viktorija Kijauskaite/Ausra Zaliene, Litauen.

Les også

Sjefen roser Herrems klubbvalg

svp://9488?view=sa

Les mer om

  1. Håndball