Yngstebror Ingebrigtsen (15) får ikke løpe ungdoms-EM

Reglene tillater ham bare å delta i ett mesterskap.

FÅR BARE LØPE U20 VM: Yngstebror Ingebrigtsen får bare løpe ett mesterskap i sommer - ikke to, som i utgangspunktet var planen.

Jakob Ingebrigtsen (15) har imponert stort i år, og er regnet å være et større løpstalent enn storebror Henrik. Etter planen skulle unggutten løpe U18 EM i Georgia og U20 VM i Polen i sommer.

Slik blir det ikke. Reglene sier nemlig at de som er født etter 1997 og 1998 bare får delta i ett mesterskap. Det bekrefter pappa og trener Gjert Ingebrigtsen overfor VG. Jakob er født i 2000. — Jeg trodde det var mulig å delta i begge, og han hadde sett for seg at det var mulig å delta i begge. Han er ikke spesielt begeistret. Det er en skuffelse for ham. Men sånn er det, sier Gjert Ingebrigtsen.

Les også

Tre perser på tre dager for Jakob Ingebrigtsen: - Han er like mentalt sterk som Henrik

Reglene er satt for å ikke brenne ut unge utøvere, men pappa Ingebrigtsen konstaterer at konkurransene ikke kommer for tett på hverandre og at dette skulle gått greit.

Dermed blir det med distansen 1500 meter i U20 VM i Polen som starter 19. juli — fremfor det som ville vært to distanser (1500 meter og 3 000 meter) i junior-EM.

— Han ville være med på U20 VM. Det er et valgt jeg helt og holdent har overlatt til ham. Jeg synes det er en litt rar vurdering. Han kunne deltatt i flere øvelser i Tbilisi, men han mener nok at han – på en god dag – kan komme til finalen på 1500 meter i U20 VM, sier Gjert Ingebrigtsen til VG.

Les også: