Sport

Avlyst finaleomgang i hopp ødela for norsk pallhåp

Fannemel ble nok en gang Norges beste.

Anders Fannemel er i form. NTB scanpix

 • NTB

Anders Fannemel (6.-plass) og Anders Bardal (7.-plass) ble de beste norske hopperne da finaleomgangen i søndagens verdenscuprenn ble avlyst.

Selv om plasseringene var respektable, var det to skuffede norske hoppere som sto på sletta i Lillehammer søndag. For etter at siste hopper hadde satt utfor i første omgang, kom nyheten om at finaleomgangen var avlyst. Dermed forsvant det som så ut som gode muligheter til pallplasser for Fannemel og Bardal.

Mellom de to nordmennene skilte det 1,2 poeng. Fannemel, som ble nummer to lørdag, landet på 131 meter, men ble belønnet for svake vindforhold. Med 146,5 poeng var det 2,9 poeng som skilte opp til en plass på pallen for hopperen fra Hornindal.

Bardal landet på 137,5 meter. Steinkjer-hopperen fikk 145,3 poeng for prestasjonen.

Vant gjorde tsjekkiske Roman Koudelka (153,9 poeng) etter et hopp på 140 meter. Det var Tsjekkias første verdenscupseier på ni år. Han fikk med seg slovenske Peter Prevc (139 meter) og østerrikeren Michael Hayböck (141,5) på pallen.

Kraftig vind gjorde at første omgang ble utsatt i nær tre kvarter etter at kun seks hoppere hadde vært utfor. Og så sørget værforholdene for at hopperne kun fikk ett forsøk hver.

Rune Velta (126,5 meter) var tredje nordmann som fikk verdenscuppoeng søndag. Han endte på 23.-plass etter et hopp på 126,5 meter.

Totalt seks nordmenn deltok i søndagens renn. Joachim Hauer (36.-plass), Andreas Stjernen (39.-plass) og Tom Hilde (42.-plass) hadde ikke fått deltatt om finaleomgangen hadde blitt noe av. (©NTB)

 1. Les også

  Ny topp ti for Bardal

 2. Les også

  Fannemel slått av kun Schlierenzauer

Les mer om

 1. Hopp
 2. Anders Bardal
 3. Anders Fannemel

Relevante artikler

 1. SPORT

  Fannemel på 2. plass etter avlyst finaleomgang

 2. SPORT

  Alle de norske videre i Oberstdorf

 3. SPORT

  Fannemel: Jeg føler at jeg er på topp!

 4. SPORT

  Verdenscupleder Fannemel på 21. plass

 5. SPORT

  Tande rotet vekk pallplassen etter svakt finalehopp

 6. SPORT

  Fannemel på 4. plass i Klingenthal