Sport

Dragons svekket mot Stjernen

Storhamar reiser til Fredrikstad uten fem nøkkelspillere.

Bilde: Har trua: Michael Smithurst har trua på at det snur seg for Storhamar mot Stjernen.
  • Terje Midttun

Tre tap på de tre siste kampene mot Sparta, Vålerenga og Stavanger, og kun tre scoringer. Det er Dragons-november.

Kanskje ikke så rart at ihuga Storhamar-supportere snakker om november som klubbens svarte måned. Mens engasjementet rundt Storhamar Dragons' framtid er på høyden som aldri før, strever laget med en kraftig dalende formkurve.

Faktum er at laget har hatt en tendens til å slite i årets 11. måned. Helgens kamp mot Stjernen går 1. desember.

Les også

Kjempesalg av Dragons-aksjer på 400.000 i dag

Fem mann ute

Christian Larrivée, (luftvegsproblemer), Magnus Eikrem Haugen (kraftig lårhøne), Lars Løkken Østli (feber og oppkast), Jimmy Andersson (feber, oppkast og skadd fot) og Andreas Øksnes (sjuk) står alle trolig over mot Stjernen.

Det var ingen ting i går som tydet på at noen av dem kunne komme tilbake til helgens kamp i Fredrikstad.

– Andreas Øksnes stilte opp mot Stavanger fordi vi manglet backer til den kampen. Han har fått beskjed om å ta det med ro, sier Storhamar-trener Michael Smithurst. Den endelige avgjørelsen på om noen av de nevnte blir med eller ikke, tas etter morgentreningen søndag.

Ikke tilfeldig

Storhamar-trener Michael Smithurst har tatt en titt bak tallene. Det viser at det neppe er noen tilfeldighet at laget er kommet dit det er nå. I den første femtedelen av serien (ni kamper) tok Storhamar 25 av 27 poeng.

I den andre 15 av 27 poeng og i den tredje runden, som startet med kampen mot Sparta, 0 av 9 poeng.

Når redningsaksjonen rundt klubben går så det griner, er det dårlig timing at spillerne ikke følger opp på isen. Smithurst er enig:

— Det er både gledelig og rørende at folk støtter opp rundt oss og vi vil gjerne backe opp. Folk aksepterer at vi taper hvis vi legger igjen alt ute på isen, men kampen mot Stavanger viste at det ikke var tilfelle. Og med hensyn til timing: Det er alltid dårlig timing å tape. Det verste i kampene mot Vålerenga og Stavanger var måten tapene kom på. Stavanger tok et psykologisk nakketak på oss allerede i 1. periode med en scoring etter drøye minuttet. I tillegg gjorde de 2-0 rett før pausen og 3-0 bare sekunder ut i den andre. Det sved hardt. Likevel er det ikke slik at vi skal slå Stavanger fordi vi spiller hjemme og de lå bak oss på tabellen.

Alle får en dipp

— Hockey er ikke matematikk, men så mye mer enn det, sier Smithurst, som så tegn til at laget hans begynner å finne tilbake til taktene fra tidlig i høst.

— Da spilte vi enkelt. Det kan vi. Det må jobbes. Det kan vi, og vi må spille pucken på mål. Det har vi også vist at vi kan.

Når det er sagt kan Smithurst også plukke fram statistikk som viser at alle lag får en dipp, som han kaller det, i løpet av sesongen. Stavanger hadde den til å begynne med.

— Vi må bare sørge for å gjøre vår så kort som mulig. Skal vi lykkes mot Stjernen, må vi gjøre ting riktig. Jeg håper at gutta slipper løs litt energi i den kampen. Vi har vist at vi kan tidligere i år. Det gjelder bare å finne tilbake, jo raskere, jo bedre. Forutsetningene har ikke endret seg og skal vi være med der oppe, må vi skru til litt. Vi må ikke bli desperate, men heller forsøke å gjenskape den energien som brakte oss suksess tidligere i høst. Klarer vi det mot Stjernen stiller vi sterkt, sier Michael Smithurst.

Bacher til Tønsberg

Jens Ulrik Bacher, som kom til Storhamar Dragons fra Frisk-Asker foran denne sesongen, spiller resten av sesongen for Tønsberg.

Bacher gikk mye skadet i Storhamar og fikk med seg sju kamper for laget fra Hamar vest.

Over millionen

Storhamar Dragons må skaffe 1,91 millioner kroner før nyttår for å unngå og bli straffet av ishockeyforbundet.

Mandag regner daglig leder Erik Kristiansen med å passere 1,3 millioner kroner i friske midler til Storhamar Dragons.

– Prognosene viser at vi har hentet inn 100.000 kroner per døgn siden vi startet aksjonen 20. november, sier Kristiansen.

Han legger til:

– Hvis dette fortsetter i samme tempo en måned til, sitter vi plutselig igjen med 3,5 millioner kroner som vi ikke hadde gjort regning med, det vil gjort susen, men er foreløpig bare en drøm.

– Det er trøkk i dette, som jeg verken har sett maken til eller drømt om i mine villeste fantasier. Støtten kommer fra hele regionen, ja, vi har fått aksjebestillinger helt fra Spania. Det er rørende, sier Kristiansen.

I tillegg til aksjesalget, kjører Storhamar også en auksjon som skal avsluttes 5. desember. Akkumulert gevinst her, er tatt inn i den millionen klubben opererer med.

Ny auksjon på gang

– Når denne auksjonen er slutt, kjører vi i gang med en ny. Vi har fått mange flotte gaver som vi skal auksjonere bort. Auksjoner kommer vi til å fortsette med til 31.12. Det er aksjesalget som har gitt den største uttellingen så langt. Aksjesalget vil trolig også være det som kan løfte Storhamar over kneika, men bortsett fra en stor investor som kjøpte for 400.000 kroner under kampen torsdag kveld, er det ingen tyngre investorer på veg inn foreløpig.

– Flere bedrifter har sendt oss signaler om at de kommer til å trå til, men om det blir noe av, har vi ikke fått avklaring på ennå,sier Storhamar Dragons daglige leder.

window.cilAsyncInit = function() {cilEmbedManager.init()};(function() {if (window.cilVwRand === undefined) { window.cilVwRand = Math.floor(Math.random()*10000000); }var e = document.createElement('script');e.async = true;var domain = (document.location.protocol == 'http:') ? '//cdnsl.coveritlive.com' : '//cdnslssl.coveritlive.com';e.src = document.location.protocol + domain + '/vw.js?v=' + window.cilVwRand;e.id = 'cilScript-aa25e65fb3';document.getElementById('cil-root-aa25e65fb3').appendChild(e);}());

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar