Sport

Totalkollaps for FyllingenBergen

— Vanskelig å forklare hvorfor, sukker Vidar Gjesdal.

SKUFFET: Vidar Gjesdal var ingen glad mann etter tapet mot Runar. Foto: Ørjan Deisz

  • Kim Bøyum

Etter en meget lovende start på sesongen har FyllingenBergen tapt mange poeng i det siste. Søndag kom atter et nederlag, 30–36 borte mot Runar Sandefjord.

— En ordentlig kollaps fra vår side. Mer er det ikke å si, sier en bedrøvet Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

  • LES OGSÅ: Stord i dyp økonomisk krise
  • LES OGSÅ: Nå er Stine Bredal Oftedal sjef for VM-laget

Vel, litt mer kan han fortelle. For eksempel at han med glede registrerte at de gule og blå festet grepet innledningsvis, og ledet med tre mål godt uti første omgang. Så var et eller annet som skjedde. Runar fikk snu til hjemmeledelse 19–17 til pause, og siden skulle vondt bli verre. Med ti minutter igjen av kampen var vestfoldingene plutselig elleve baller foran.

Falt sammen

— Vi bare falt sammen. Og det er vanskelig å forklare hvorfor. Målene rant inn bakover, vi klarte ikke stoppe noe som helst. Alle dueller ble tapt, vi mistet helt strukturen. Etter hvert begynte vi å bomme offensivt også, forklarer Gjesdal.

Han har ikke lang tid på å finne årsakene til problemet og komme opp med en løsning. Onsdag kommer Bodø til Framohallen, et Bodø-lag som også er motstander i cupfinalen 30. desember.

— Jeg tror ikke vi skal tenke på cupfinalen. Den er uinteressant nå, for vi har to seriekamper denne uken. Skal vi ta poeng, må vi sette enn helt annet forsvar enn det vi gjorde her.

Formsvikt

Treneren mener å se en tendens til at Fyllingen ramler i hop etter å ha åpnet kampene bra.

— Dette er ikke første gang det skjer. Én ting er om du blir overkjørt fra start til mål, men slik er det ikke. Vi må finne ut av det, for vi vet at vi er et bra håndballag. Men det er ikke tvil om at den siste perioden har vært dårlig, sier Gjesdal.

Julius Lindskog-Andersson ble Fyllingens toppscorere med åtte mål.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen