Grøvdal slet i kokende varme. Gikk likevel videre til VM-finalen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp tiden 9.28,84 på 3000 meter hinder under VMs første dag. Det holdt til finaleplass.

Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon i Doha.
  • Bernt Harald Brennevann

Romsdalingen ble nummer seks i det første forsøksheatet i kokvarme Doha. Siden hun ikke var blant de tre beste, måtte hun vente og se om prestasjonen var bra nok til å bli en av seks løpere som gikk videre på tid.

Etter det andre heatet hadde Grøvdal den femte beste tiden av de seks. Da så det litt skummelt ut for 29-åringen, men farten i det siste heatet var heldigvis ikke høy nok til å true Grøvdals finaledrøm.

– Det var litt nervepirrende. Jeg trodde det var kjørt etter det andre heatet, men det gikk akkurat, sa Grøvdal til NRK lattermildt etter kvalifiseringen.

Ble preget av varmen

Peruth Chemutai fra Uganda ble vinner av Grøvdals heat med 9.21,98. Den norske veteranen var ikke i nærheten av å løpe et av sine raskeste løp på distansen. De høye kveldstemperaturene i Qatar fikk nok litt å si.

– Jeg trodde det ikke skulle bli så varmt. Jeg følte meg pigg i oppvarmingen, men energien døde litt på slutten. Jeg skulle tatt to plasser til, så jeg håper heatet i det minste var raskt, sa Grøvdal til NRK.

Grøvdal har 9.22,69 som årsbeste på 3000 meter hinder. Det greide 29-åringen under Diamond League-finalen i Zürich forrige måned. Siden har ikke løperen fra Isfjorden konkurrert.

Hun har 9.13,35 som personlig rekord på distansen. Tiden, som også er norsk rekord, ble satt under NM i Sandnes for to år siden.

Les også

Friidretts-VM direkte: Blir det mer jubel?

Karoline Bjerkeli Grøvdal var preget av den høye Doha-varmen under kvalifiseringen på 3000 meter hinder, men tok seg likevel til VM-finalen.

Rutinert

Grøvdal er vant til å delta i mesterskap, men både VM i 2017 og fjorårets EM fikk hun delvis spolert på grunn av sykdom. Nå jakter hun en etterlengtet opptur.

– Det er litt vanskelig å legge en taktikk på det. For min del handler det om å gå videre, men samtidig vil jeg ikke være i en situasjon der jeg må «safe» og kanskje være så uheldig at jeg ikke går videre, sa Grøvdal til NRK før kvalifiseringsløpet.

Finalen på 3000 meter hinder går mandag.