Sport

Norge tok stafettgull i junior-VM: – Helt utrolig

Kasper Fosser løp Norge inn til gull på ankeretappen i stafett i junior-VM i orientering. Det var hans tredje gull i mesterskapet.

Lukas Liland, Elias Jonsson og Kasper Fosser vant gull i stafett i junior-VM i Silkeborg fredag. Foto: Ivar Haugen / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix.

  • NTB

– Det er like artig hver gang, smilte Kasper Fosser etter å ha avgjort junior-VM-stafetten i skogene utenfor Silkeborg til Norges fordel.

Ut på sisteetappe var den doble juniorverdensmesteren fra tidligere i mesterskapet nummer to, snaue ti sekunder bak Frankrike. Etter hvert var det ikke snakk om saken.

– Da jeg passerte arenaen skjønte jeg at det kom til å gå veien, sa den norske ankermannen.

Til slutt ble det 2 minutter ned til Sveriges 2.-lag, som var nærmeste konkurrent i mål. Og dermed kunne Lukas Liland og Elias Jonsson defilere over mål sammen med Fosser.

  • LEST DENNE? I fjor tok han gull - nå er nordmannen tatt ut til VM på hjemmebane

Liland tok bronse på mellomdistansen tidligere i mesterskapet. Jonsson tok sølv på langdistansen.

Med fredagens gull fikk Fosser med seg tre gull fra årets mesterskap i Danmark (lang, mellom og stafett).

– Helt utrolig. Jeg har sett opp til løpere som Olli Ojanaho og Joey Hadorn som begge har gjort det tidligere. Nå er jeg i samme selskap.

For det norske kvinnelaget, med lagoppstillingen Hanne Vassend, Victoria Hæstad Bjørnstad og Anine Lome, ble det 6.-plass i fredagens stafett. Storbritannia vant.

Les mer om

  1. Orientering