Sport

Jakob Ingebrigtsen kom for sent til start - knuste likevel storebroren og satte norgesrekord

Jakob Ingebrigtsen stakk av med seieren i Hytteplanmila lørdag.

Jakob Ingebrigtsen var suveren lørdag. Her fra VM tidligere denne måneden.
  • NTB

Med tiden 27.53 satte han ny norsk rekord på 10 kilometer gateløp.

19-åringen løp i mål i ensom majestet på 10-kilometeren i Ringerike. Storebror Filip ble akkurat nummer tre, 50 sekunder bak lillebroren.

Tiden til Jakob slettet dermed Sondre Norstad Moens tidligere norgesrekord på 27.55 med to sekunder.

– Jeg kom ikke hit nødvendigvis for å springe fort, men for å kjempe om seieren. Det var veldig gøy. Det er ikke hvem som helst som hadde den norgesrekorden før meg, sa han til TV 2 etter løpet.

Les også

Henrik Ingebrigtsens trøblete tå ble operert

Våte forhold

Også løyperekorden, som storebror Henrik satte i fjor med 28.41, røk dermed på Ringerike lørdag. Henrik stilte ikke til årets løp.

I våte forhold byttet Jakob og Filip på å ligge i front fra start, og etter noen kilometer løp de i en tetgruppe med to andre. Ved passering seks kilometer lå de langt foran skjemaet til å ta løyperekorden etter å ha løpt på 2.46 på den siste kilometeren.

Les også

Henrik Ingebrigtsen vant prestisjeduell og tok NM-gull

Omtrent tre kilometer før mål måtte Filip og de andre slippe, og Jakob ble løpende alene i front. Avstanden ned til konkurrentene fortsatte å øke og de siste hundre meterne la han inn en sterk avslutning, som akkurat holdt til ny norgesrekord.

Rakk ikke starten

Før rekordløpet utspilte det seg et aldri så lite drama. Jakob og Filip fikk plutselig veldig dårlig tid før startskuddet gikk.

Det endte med at Sandnes-løperne måtte kle av seg ved siden av løypen etter at startskuddet hadde gått, skriver NRK.

– Vi rakk ikke starten. De ropte to minutter, også var det bare ett minutt og det ble bare vas, sa Gjert Ingebrigtsen til kanalen og gjorde det samtidig klart at feilen lå på deres side.

19-åringen lot seg likevel ikke forstyrre av den rotete starten.

(NTB/100 % Sport)

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jakob Ingebrigtsen