Pangåpning med drømmescoring: – Jeg følte det gikk i slow motion

TOKYO/OSLO (VG) (Norge-Sør-Korea 39–27) Etter å ha tapt åpningskampen i to OL på rad smakte seieren fantastisk for Camilla Herrem. Veteranen åpnet OL med drømmescoring.

– Over all forventning, sier Camilla Herrem til VG etter 12-målsseieren.

Hun bidro sterkt til festforstillingen med å tricke inn Norges 8–3-scoring. På sitt første skudd i turneringen hoppet 34-åringen forbi Sør-Koreas keeper mot høyre for så å legge ballen i en skru tilbake og rundt på målvaktens venstre side.

– Av og til vet du ikke du ikke helt hva som skjer, sier Herrem etter en liten latter.

– Keeperen ble stående stille og jeg følte det gikk i slow motion, sier Herrem og «har ikke telling» på hvor mange ganger hun har gjort akkurat denne typen kunstscoringer.

Men Herrem bommet da hun skulle følge opp med en skruball på skudd nummer to.

– En liten feilvurdering?

– Ja, sier hun og det var ikke tilfeldig at Herrem satte sine tre neste skudd kontant i mål før hun overlot plassen til Sanna Solberg-Isaksen.

Norges første OL-test mot Sør-Korea ble en eneste stor fest.

Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og etter hvert også Henny Reistad fant Kari Brattset Dale på streken. Hun mener lagvenninnene ikke en gang ser henne.

– Det er situasjoner jeg bare vet at de spiller meg. Vi kjenner hver andre veldig godt nå. De kan mer eller mindre gjøre det i blinde, sier strekspilleren etter å ha satt pers på landslaget med 11 scoringer.

– Kari har et enormt høyt nivå. I dag hadde Sør-Korea mye fokus på oss bakspillerne. Hun plasserer seg godt og vet akkurat hva vi liker, sier Stine Bredal Oftedal. Kapteinen gikk av banen med 13 målgivende pasninger.

– Vi vet at Kari gjør jobben sin. Da er det bare å finne henne med en god pasning, beskriver Nora Mørk med åtte assist. Hun bekrefter at hun ikke alltid ser på Norges nummer 13 - Brattset Dale - før hun spilles.

Strekspilleren fra Varteig i Sarpsborg var også Norges beste forsvarsspiller og dominerte defensivt sammen med Silje Solberg. Målvakten dro opp 19 redninger og var nok en gang et maereritt for koreanerne.

Solberg reddet 10 av 15 skudd i åpne situasjoner.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg føler at jeg har god kontroll selv om de skyter annerledes enn europeiske spiller gjør, sier Solberg som tar med seg «god selvtillit videre inn i turneringen».

De rødkledde håndballjentene åpnet i et voldsomt tempo og la festgrunnlaget med en fantastisk åpning. Etter ti spilte minutter hadde de opparbeidet en femmålsledelse.

– Det er delig å komme i gang. Jeg har ventet på denne kampen i fem år. Nå kan vi slippe skuldrene litt ned etter en god start, sier Nora Mørk til VG.

Etter hvilen ble det noe jevnere i målprotokollen, men de norske håndballjentene klarte å øke forspranget ytterligere. Til slutt endte det 39–27.

– Det var bra trøkk i kontringer, målvakts- og kontringsspill. Det er viktig. Men det er vanskelig å vurdere hvor bra dette er, opplyser landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Dermed klarte Norge å bryte en vond trend: I 2012 i London-OL tapte de åpningskampen, og det samme gjorde de i 2016 i Rio-OL.

Nå har derimot Tokyo-OL fått en best mulig start. Neste test er Angola kommende tirsdag.