Lunde forberedt på benken i finalen: – Det er muligheter for det

GRANOLLERS (VG) (Norge-Spania 27–21) Hun satte Spania på plass og sendte Norge til VM-finalen. Men mot Frankrike tror Katrine Lunde (41) at det blir plass på benken fra start. Silje Solberg er spesialist på finalemotstanderen.

– Ja, jeg tenker det er muligheter for det ja, svarer Lunde på VGs spørsmål.

– Er det greit etter at du har levert en sånn semifinale?

– Ja, det er det, svarer hun.

Katrine Lunde dro opp 13 redninger og presset en hel del andre skudd utenfor mål. Vipers-keeperen markerte seg umiddelbart i semifinalen med å ta et skudd fra Spanias kanskje største stjerne, Alexandrina Cabral, i fast grep.

Men den mektige kampen hennes trenger ikke bli avgjørende når landslagssjef Thorir Hergeirsson planlegger hvem skal starte på banen i VM-finalen kl. 17.30 søndag.

Silje Solberg spilte ikke et sekund mot spanjolene, men leverte en helstøpt EM-finale i fjor. Norge kunne feire gullet etter at de slo Frankrike 22–20. 31-åringen fra Bærum reddet 16 skudd og ble belønnet med toppkarakteren 10 på VG-børsen.

– Sånn er det jo. Nå har vi spilt mye begge to og det er viktig at vi fortsetter med det. Vi er begge gode målvakter som kan stenge, sier Lunde etter å ha spilt til 9 poeng på børsen mot Frankrike.

Les også

VG-børsen: Lunde storspilte seg til finale nummer 12

Katrine Lunde har opplevd både gode og mindre gode kamper i VM. Mot Romania reddet hun 54 prosent av skuddene. Mot Nederland null. Alle 10 skudd føyk inn.

Fredag var hun helt på topp igjen.

– Det er helt fantastisk å ha Katrine bak der. Hun er en matchvinner og skriker konstant til oss gjennom hele kampen. Katrine er klar på hvordan hun vil ha det og kom til meg med det før kampen, beskriver Norges nye forsvarsspesialist Maren Aardahl.

– Det tar jeg bare med meg med åpne armer. Den rutinen hun har må man bare suge til seg, sier 27-åringen.

Katrine Lunde spiller sitt mesterskap nummer 20 med Norge og er klar sin 12. finale med håndballjentene. Hjemme i premieskapet finnes det åtte gullmedaljer tatt med Norge.

Les også

Norge knuste håpet til hjemmenasjonen: Klare for VM-finale

– All respekt til Katrine, sier Kari Brattset Dale som også spilte til 9 poeng på VG-børsen.

– Det er vanvittig sterk. Ikke bare redningene hun har. Katrine har nesten ikke stemme igjen. Hun skriker på oss i forsvaret. Hun styrer oss rett og slett litt opp og det gir en ekstrem god selvtillit og trygghet i taklingene våre også. Hun er helt utrolig, beskriver Brattset Dale.

– Jeg følte jeg hadde en god dag og da var det bare å fortsette å jobbe, sier hun.

– Det er jo fantastisk Det beste er jo når man er sliten på slutten. Hvis ikke så har man ikke vært med på moroa.