Tangstad til dommeren: - Jeg har fått nok

Da det store norske boksehåpet møtte Michael Spinks i kamp om en tittel, fikk han juling.

Michael Spinks ga Steffen Tangstad juling i ringen. Han tapte tittelkampen mot Michael Spinks i Las Vegas.
 • Kurt B. M. Haugli

Hver dag gir Aftenposten deg TV-tipset, et kort tilbakeblikk til en historisk hendelse og et ferskt sitat fra sportens verden.

Mandag 6. september:

 • TV-tipset: Grand Slam-turneringen US Open i Flushing Meadows-parken i New York er kommet til 4. runde. Det begynner å tette seg til. På grunn av tidsforskjellen blir det kamper hele kvelden og natten for europeiske TV-seere.

  Eurosport N fra 18.00

 • Sportshistorien

  6. september 1986: Steffen Tangstad blir den første og hittil eneste nordmannen som har bokset tittelkamp i tungvektsboksing. Han møtte Michael Spinks til kamp om IBF-tittelen i Las Vegas og ble slått på teknisk knockout i fjerde runde. “I've got enough” var det han sa til dommeren.

  – Jeg var heldig å få VM-kampen. Jeg var et «trivelig forsvar» for Spinks som var regjerende mester, pluss at jeg var nummer 10 i verden og europamester, har Tangstad sagt i et intervju med VG.

 • Sitatet

  «Det er vann i alle banene, så det er helt OK»

  Den australske svømmeren Ian Thorpe da han ble spurt om det var en bakdel at han hadde trukket bane 5. Thorpe dominerte svømmesporten på begynnelsen av 2000-tallet og tok fem OL-gull.