Ingebrigtsen tapte Cheruiyot-duellen i Zürich: – Etter Tokyo har mye vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (VG) Jakob Ingebrigtsen (20) måtte se seg slått med åtte hundredeler av rivalen Timothy Cheruiyot (25) på 1500 meteren i Zürich. Dermed røk også Diamond League-tittelen.

Stor prestisje sto på spill foran Ingebrigtsens siste internasjonale konkurranse denne sesongen, fem uker etter OL-gullet hans i Tokyo. Ingebrigtsen kom til slutt i mål på tiden 3.31,45, noen centimeter bak sin kenyanske overmann som løp på 3.31,37.

Australske Stewart McSweyn gikk rett opp i teten fra start, og farten i feltet var høy. Cheruiyot og Ingebrigtsen hang greit med, og Cheruiyot tok over teten da de passerte McSweyn like før siste passering.

Ingebrigtsen så ikke ut til å ha store problemer med å henge på, men det ble en duell mellom de to helt inn. Da Ingebrigtsen skulle sette inn støtet svarte Cheruiyot og sikret seg sitt fjerde strake Diamond League-trofé.

– Jeg opplever at han (Cheruiyot) er litt friskere enn meg. Jeg har lyst til å vinne, men det ble i alle fall en god duell. Jeg håper vi kan pushe hverandre fremover også, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

– Vi er glade for å være ferdige med en lang og god sesong. Vi har fått det vi har hatt lyst på. Etter Tokyo har mye vært meningsløst. Det har vært vanskelig å finne motivasjonen og jage etter nye løp, sa Ingebrigtsen til TV-kanalen.

Se den tette duellen her:

Les også

Amalie Iuel satte norsk rekord på 400 meter: – En liten trøst etter OL

Noen minutter etter løpet utdyper han til VG:

– Det å varme opp, det å være nervøs ... Det virker litt meningsløst når jeg hadde en sånn topp som jeg hadde i Tokyo. Nå skal jeg fokusere på neste år, og det er godt å være ferdig.

– Stemte løpsopplegget sånn noenlunde?

– Ja, løpsopplegget var fint. Det gjorde at vi fikk en ærlig fight. Men jeg kjenner ganske tidlig at jeg har litt «Monaco-bein», at det er vanskelig å prestere topp. Ikke bare mentalt, men også at kroppen er litt ferdig. Etter Tokyo har alt annet vært litt antiklimaks.

– Tøft for kroppen

Pappa Gjert var også fornøyd med sesongavslutningen.

– Jeg satt bakoverlent og nøt et bra løp. Det var en verdig og god avslutning på en lang og innholdsrik sesong. Han har hatt det tøft etter OL-gullet. Det drar ut mer av systemet enn man tenker på. Det lærer vi av og tar med oss videre. Det er en gutt som klarer å mobilisere etter OL, men det gullet er tøft for kroppen å absorbere, roser trenerpappaen.

Les også

Ble provosert av NRK-spørsmål: – Ikke noe jeg kan velge

– I dag slo jeg Jakob, men det er bra med konkurranse og en fin rivalisering. Jeg er fornøyd med løpet mitt. Jeg hadde mye problemer før OL og har vært sliten, men føler meg bedre nå, sa Cheruiyot til norsk presse.

– Så du er tilbake på sporet etter OL?

– Ja, men nå skal jeg reise hjem og hvile sammen med familien min og forberede meg til neste sesong, sier 25-åringen til VG.

PS! Jakob Ingebrigtsen skal løpe finalen på 1500 meter i NM i Kristiansand lørdag ettermiddag. Forberedelsene til EM- og VM-sesongen starter etter to uker hvile. 4. oktober reiser etter planen «Team Ingebrigtsen» – Jakob, Filip og Henrik – til et lengre høydeopphold i Flagstaff i Arizona.