Sport

Hund i løypa forårsaket velt i Tour of Norway - Boasson Hagen vant etappen

Edvald Boasson Hagen spurtslo Sondre Holst Enger, da en hund i løypa ble den store snakkisen.

Tour of Norway, her fra første etappe.
 • Steffen Stenersen

Tour of Norway hadde lørdag kommet til fjerde etappe, hvor målgang forventes mellom 18 og 18.30. Edvald Boasson Hagen ble til slutt sterkest, da en gruppe på drøye ti mann spurtet om seieren. Hagen måtte slite, men Sondre Holst Enger kom akkurat ikke opp.

Edvald Boasson Hagen vant fjerde etappe av årets Tour of Norway. Her fra en tidligere etappe.

— Utrolig godt å ta den spurten, sa Boasson Hagen til TV 2 etter etappen. Men med 40 kilometer igjen av etappen skjedde det som ikke skal skje.

En løs hund forvillet seg inn i løypa foran et samlet hovedfelt. De fleste klarte å stoppe, men flere ryttere måtte i asfalten da de ikke klarte å bremse fort nok.

— Det er jo veldig trist å ryke på grunn av en bikkje. Hvor er eieren til den hunden, sa TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Blant de som gikk ned var niendemann i sammendraget, Fabricio Ferrari. Han kom seg dog opp på sykkelen igjen. Andreas Vangstad fra Team Sparebanken Sør skal også ha blitt felt av hunden, og ifølge rapporter fra Mats Kaggestad på TV 2 skal han ha fått et kutt i kneet. Vangstad vant tilsvarende etappe i fjorårets ritt.

– Jeg veltet, men jeg så ingen hund. Jeg syklet litt og så var det noe galt med sykkelen. Det endte med at jeg måtte bytte sykkel og kjøre meg opp igjen, sier Vangstad til procycling.no.

Se det dramatiske klippet hos TV 2.

Nederlandske Pieter Weening forsvarte sammenlagtledelsen sin lørdag, men måtte se at Sondre Holst Enger spiste seg noen sekunder innpå. Foran søndagens avsluttende etappe fra Drøbak til Sarpsborg skiller det 39 sekunder mellom de to i teten.

 1. Les også

  Vangstad viste styrke mot proffene i Tour of Norway

 2. Les også

  Bergens VM-sjef etter gigantavtale: - En stor lettelse

 3. Les også

  Sterk norsk prestasjon i Giro d'Italia

 4. Les også

  - Tradisjon i sykkelsporten å diskriminere kvinner

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  MDGs nye sjef ofrer ikke det tredje kjønn og rusreform for å vinne flere miljøvelgere

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5