Sport

«Shampo»: - Endelig fikk vi svarene vi trengte

Vålerengas knuste Lørenskog, med god hjelp fra lagets nye superrekke.

Espen «Shampo» Knutsen og Vålerenga fikk en opptur søndag.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Vålerenga – Lørenskog 5-1

Det er noe eget med en full Jordal Amfi. Da aner man et snev av storhet over den håpløst utdaterte arenaen. Man blir nesten lurt til å tro at er slik som det skal være. Mot Lørenskog dunstet det sannelig litt gammel storhet av laget som kaller seg for Oslos stolthet.

Vålerenga vant til slutt 5-1, og i etterkant var trener Espen «Shampo» Knutsen fornøyd.

— Endelig fikk vi svarene vi trengte, sa en lettet «Shampo».

— Dette var veldig solid. Bortsett fra de to første minuttene av den første og siste perioden, synes jeg vi var det klart beste laget. Spillerne viste en herlig lagfølelse.

POENGMASKINER: Francois Fortier (t.v.) og Simon Gamache var begge på farten igjen. Her fra en tidligere kamp.

Og for en investering den nye superrekka med Brian Ihnacak, Francois Fortier og Sinon Gamache kan vise seg å være. — Absolutt, og så har de nå bare spilt to kamper sammen. Du ser at det er folk med ferdigheter, dessuten jobber de hardt for laget, skrøt Shampo.

Ihnacak har plukket poeng jevnt og trutt hele sesongen, og han scoret kampens første mål søndag. Francois Fortier scoret tre ganger mot Kongsvinger i debuten. Mot Lørenskog ordnet han to fulltreffere.

- Vi mangler disiplin

Lagkaptein Brede Frettem Csiszar var også en fornøyd mann i VIF-garderoben etter storseieren:

— Det har vært en del snakk nå i landslagsoppholdet, og vi har endret noe på forsvarsspillet vårt. Vi har gitt bort altfor mange sjanser og mål til motstanderne denne sesongen. Nå har vi gått tilbake til slik vi har spilt tidligere og funnet tryggheten i forsvarsspillet igjen, mente Csiszar som også hyllet innsatsen og gutsen i laget.

— Men det var sannelig på tide også. Med fullsatt Jordal og mot Lørenskog skulle det bare mangle. Men så må vi bare huske på å være like ydmyke neste gang og neste gang og neste gang, la han til. Første neste gang er borte mot Storhamar allerede tirsdag.

Lørenskogs Steffen Thoresens analyse av tapet var ganske enkel:

— Vi mangler disiplin. Vi var på vei inn i kampen igjen da vi reduserte til 1-3, men så fikk vi flere dumme utvisninger, til og med i overtall. Det er bare håpløst. Vi trengte tre poeng i denne kampen for å henge med Stavanger i kampen om seriemesterskapet. Derfor var dette tapet ekstra surt, sa ex-VIF-spilleren.

Strålende Søberg

Lørenskog ledet 2-1 i matcher denne sesongen etter å ha vunnet både hjemme og borte mot rivalen, og det var også Lørenskog som hadde de største sjansene innledningsvis, men en strålende Steffen Søberg klarte å holde buret rent.

Det store stemningen kom da fjerderekkespillerne Rasmus Juell og Filip Gunnarsson klinte hver sin Lørenskog-spiller inn i vantet.

Les også

Thoresen: - Dette var en solid kamp

Slikt gir energi og i byttet etter smalt det med VIFs nye superrekke på isen. Det var vel ikke så veldig mye supert i fremspillet, men Brian Ihnacak, mannen med flest poeng for hjemmelaget ,var der han skulle og satte inn pucken forbi Tyler Plante. Det var canadierens 12 fulltreffer for sesongen og hans andre mot Lørenskog.

De neste minuttene kunne Lørenskog takke nevnte Plante for at det ikke sto både 2-0 og 3-0. Det var en veldig og i VIF-laget, og nå så de virkelig ut som iskrigere på isen og ikke bare på TV.

Francois Fortier hadde en kjempemulighet i kampens første overtallsspill, men blåste pucken utenfor.

Klassemål

Om Vålerengas første var en ”innkjøpt” scoring, så må man nesten si at det andre var bortimot hjemmeavlet. Morten Ask viste oversikt, teknikk og en liten dose arroganse da han vendte vekk en motspiller og foret Daniel Sørvik med en herlig pasning.

Sørviks håndleddsskudd var av samme klasse. Det er slike mål VIF-fansen gjerne betaler noen hundrelapper for å se.

Les også

Storhamars bussjåfør omkom før kamp

Det man ikke vil se er derimot skader. Lørenskog-keeper Tyler Plante forsvant rett ut i ambulansen og til legevakten med en håndskade. Han blødde ganske heftig. Dermed måtte Joachim Svendsen vokte buret i nesten halve kampen.

Svendsen ble satt under trykk umiddelbart, men leverte flere fine redninger før Mathias Trygg fikk lurt inn pucken fra nærmest død vinkel.

David Laliberté skapte spenning tidlig i siste periode da han reduserte. I samme øyeblikk fikk også Morten Ask to minutters utvisning, og gjestene hadde los. Men tre kjappe og ikke veldig smarte utvisninger ødela alt for Lørenskog.

Francois Fortier ordnet både 4-1 og 5-1 i sluttperioden, og da var spenningen over.

Les også

  1. Oilers ble bare bedre og bedre

  2. Surt tap for Thoresen og SKA

  3. Zuccarello tangerer fortsatt rekorden til «Shampo»

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK
  3. Vålerenga hockey