- Jeg spiller EM!

<br></br><br></br><br></br><br></br><p>Gladmelding fra Katrine Lunde Haraldsen til landslagsledelsen knappe tre måneder før EM.</p>

SÃO PAULO, BRASIL 20111218. Håndball-VM i Brasil 2011: Keeper Katrine Lunde Haraldsen (t.h.) og Kristine Lunde-Borgersen og Norges spillere da de ble VM mestre da de vant mot Frankrike i finalen i São Bernardo do Campo i São Paulo under VM i Brasil søndag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

GYÖR, UNGARN: Etter et varierende OL for Katrine Lunde Haraldsen sin del, har landslagstrener Thorir Hergeirsson vært usikker på om han får med sin beste målvakt til vinterens EM i Serbia.

Jeg vet ikke om Katrine blir med til EM. Hun er, sammen med Karoline Dyhre Breivang, den som har vært med lengst på landslaget av de som er her i dag. Det er naturlig at motivasjonen svinger. Katrine har stått det meste siden 2006, både på klubb og landslag. Det er naturlig at man kommer til et punkt der man må tenke seg om, uttalte landslagstrener Thorir Hergeirsson tidligere i høst.

Har lyst

Men Lunde Haraldsen har ingen planer om å følge EM fra sofaen hjemme i Ungarn.

— Jeg har ikke uttalt noe i den retning, i hvert fall, og jeg har lyst til å være med til EM. Jeg har ingen planer om å stå over noe mesterskap, jeg vil helst ikke det ennå, sier Lunde Haraldsen til Fædrelandsvennen.

OL endte med gull for håndballjentene, og Lunde Haraldsen fikk selv en opptur mot slutten av mesterskapet etter en, til henne å være, svært varierende innledning. I Serbia kan 32¿åringen som til daglig spiller i Györ, vinne sitt femte strake EM¿gull, og det frister målvakten.

— Etter mesterskap er det vanlig at man setter seg ned og evaluerer og snakker om framtida, vi opererer ofte med fireårsplaner, men jeg skal være med til EM, understreker hun.

- Hvis jeg blir tatt ut da, skynder hun seg å legge til.

Det er godt nytt for Thorir Hergeirsson, som tror Lunde Haraldsen fortsatt har ti gode år igjen på håndballbanen.

— Hun må kjenne på lysten og gleden. Hun har kontrakt med Györ og er profesjonell. Tiden må vise hva hun velger å gjøre. Rent fysisk og teknisk kan hun stå til hun er 40 pluss, uttalte Hergeirsson i høst.

I OL i London viste Kari Aalvik Grimsbø, som i mange år har vært reserve bak Lunde Haraldsen, at hun har nivået inne når Lunde Haraldsen ikke er i toppslag. Hun blir etter alt å dømme også med videre, opplyser målvaktstrener Mats Olsson.

Fått ny trener

I Ungarn er serien allerede i gang, og for Lunde Haraldsen og Heidi Løkes klubb er fasiten to seirer på de to første kampene. Laget har også fått ny trener. Forrige sesongs spanske Itxako¿trener, Martin Ambros, har fått ansvaret i Györ, etter at Karl Erik Bøhn hadde ansvaret siste halvdel av fjorårssesongen.

— Det ser veldig bra ut. Jeg liker den nye treneren, jeg tror det blir bra, sier Lunde Haraldsen til Fædrelandsvennen.

EM blir arrangert i Serbia fra 4.¿16. desember. Norge er i gruppe med vertsnasjonen, samt Ukraina og Tsjekkia. Troppen på 16 spillere tas ut 6. november.