Overlegen seier til FyllingenBergen i europacupen

Ungguttene fikk sjansen, og lekte seg til kvartfinale i Challenge cup

Det ble en enkel Matias Lygre og de andre FyllingenBergen-spillerne. Nå er de klare for kvartfinale i Challenge cup.

Radnicki — FyllingenBergen 19-33 (68-47 sammenlagt)

Han har knapt fylt 17 år, men mot det serbiske laget Radnicki så han ut som en rutinert spiller. Sindre Heldal noterte seg for fem mål, og kun en god Iben René Hvidsten slo han i toppscorerkampen.

Trener Vidar Gjesdal var storfornøyd med den unge spilleren. Selv om motstanden var enkel, er ikke Gjesdal redd for å kaste unggutten ut i tøffere kamper.

— Han er en spiller som har veldig store muligheter. Han er veldig ung, og skal få tid til å tilvende seg. Men akkurat han er jeg ikke redd for å hive innpå i hvilken som helst eliteseriekamp, sier treneren.

Selv har 17 åringen som mål om å gradvis spille seg inn i troppen. Og fokuserer på det morsomme med spillet.

GOD STØTTE: Radnicki fikk god støtte fra lokale serbere som hadde tatt turen til Framohallen for å støtte laget.

— Jeg prøver å ha det gøy ute på banen. Rundt meg er det mange gode spillere som gjør det enklere. De gir meg mange gode råd, og det er gøy, sier en fornøyd Heldal.

Serbiske flagg på tribunen

På banen gikk det nesten for lett for guttene fra dalen. Etter seks minutters spill hadde FyllingenBergen scoret seks mål, mens gjestene fra Serbia ikke hadde fått noen baller i nettet bak Lars Eggen Rismark.

Men gjestene kunne glede seg over flere oppmøtte fans på tribunen. Selv etter tapet i går, hadde supportergjengen vokst til dagens kamp.

— Hva syntes dere om laget?

— De er best! Roper Irana Mirjanic entusiastisk.

Selv om man kunne tro de hadde reist langt for å se favorittlaget sitt, så hadde de ikke det. Alle sammen er bosatt i Fyllingsdalen, og snakker norsk. Når de hørte at det kom serbisk motstand til Framohallen tok de turen for å støtte laget.

Med seg hadde de serbiske drakter og flagg, og de lagde også godt med lyd, i hvert fall i starten av den første kampen.

— Setter laget pris på støtten de får?

— Ja! Det gjør de, vi har kommet på facebooksiden deres, sier Ljiljana Mirjanic.

Selv om laget lå godt under til pause, var det ikke noe å si på stemningen blant de serbiske supporterne.

Les også

Skår i gleden for FyllingenBergen

To runder fra finale

På banen derimot var ikke stemningen så godt. FyllingenBergen kunne gå til pause med 8-18, ti mål mer enn Radnicki. Rismark stengte fullstendig igjen i målet, og når Pål Kalvenes kom inn gjorde han akkurat det samme.

— Det ble kanskje litt enklere enn vi hadde forventet på forhånd, men vi visste vi hadde en god mulighet. De var skarpere i går enn i dag, så de hadde kanskje gitt litt opp, sier Gjesdal.

Les også

Ungesson vil ikke vente på en mulig ny kontrakt

Angrepene fungerte for de gulkledde, og på et tidspunkt i andre omgang leder de 12-30. Mot slutten av kampen mistet spillerne litt av gløden, og slapp Radnicki litt mer til. Det hjalp ikke det serbiske laget, og Gjesdal kunne konstatere at de gikk videre til kvartfinalen med en solid seier.

— Nå er vi to runder unna finalen, men det begynner å dra seg mer til. Vi får se hvem vi møter, sier Gjesdal.

Hvem de møter er fortsatt usikkert. FyllingenBergen fikk Radnicki med på å spille begge kampene i Bergen. Derfor vet man ikke enda hvem man kan møte i kvartfinalen.