Trekker seg fra eliteserien

Tønsberg Vikings har for dårlig økonomi til å drive videre elitesatsing.

Tønsberg Vikings fikk lisens, men trekker laget fra eliteserien.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

En investorgruppe og dannelsen av aksjeselskapet Vikings AS sikret videre drift etter at Tønsbergs elitelag teknisk sett var konkurs midt i forrige sesong. De fikk også fornyet lisens, men nå er det likevel slutt for byens eliteserielag.

«Styret i TOIK Elite og Vikings AS har i fellesskap bestemt å revurdere den sportslige satsingen for Vikings. Helt konkret er det besluttet å trekke laget fra GET ligaen i sesongen 2014-15» skriver Tønsberg-styret i en pressemelding ifølge Tønsberg Blad.

Årsaken er at de frykter videre satsning vil ende i konkurs og tvangsnedrykk til 3. divisjon eller permanent nedleggelse. Styreleder Ketil Asplin bekrefter overfor avisen at det onsdag ble sendt en søknad om at klubbens lisens i eliteserien gis til en annen klubb og at Tønsberg får en plass i 1. divisjon.

«Vikings vil fortsatt jobbe for å opprettholde breddehockeyen også i årene som kommer, men må også være ærlige på evnen til å drive elitesatsning. Dette gjelder ovenfor forbundet, spillere, supportere, stiftelsen og ikke minst våre trofaste og forhåpentligvis nye sponsorer», sier styrene i Tønsberg Elite og Vikings AS i pressemeldingen.

De understreker at den langsiktige ambisjonen er å være et eliteserielag, men at de ikke har noe annet valg enn å ta et skritt tilbake.

Manglerud Star og Kongsvinger aktuelle

I juni mistet Rosenborg plassen i eliteserien da de ikke fikk fornyet lisens.

Manglerud Star har levert inn søknad om å ta over Rosenborgs plass. Søknaden er hos Norges ischokeyforbund som vurderer saken nøye. Kongsvinger har gått ut i media og fortalt at de ønsker å ta over plassen dersom ikke Manglerud Star blir tildelt den.