Sport

Contador klar for Giroen

Alberto Contador er klar for Giro d’Italia sammen med 206 andre ryttere fra 23 lag. Den offisielle startlisten ble offentliggjort torsdag.

Mens Alberto Contador venter på den endelige avgjørelsen i dopingsaken mot seg selv, kan han sykle ritt så lenge det spanske forbundet har frikjent ham.

Les også:

Spanjolen venter fortsatt på at dopingsaken hans skal bli behandlet i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne, men etter at det spanske sykkelforbundet frikjente ham, er det ingen restriksjoner mot at han kan delta i ritt.

Det er Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Verdens antidopingbyrå (WADA) som har anket saken videre etter at Contador testet positivt på clenbuterol etter Tour de France i fjor høst. Selv hevder Contador at han fikk i seg det forbudte stoffet etter å ha spist en biffmiddag.

Contador har ikke kjørt noen av vårens store klassikere denne sesongen, fordi han har konsentrert seg om sesongens store mål som er Tour de France. Han vant forresten Giroen i 2008. Det er også klart at Ivan Basso, som vant Giro d’Italia i fjor, ikke stiller i år. Han har også Tour de France som sitt aller største mål denne sesongen.