Sport

Norges EM-debutant: - Jeg var så nervøs at jeg skalv hele dagen

Og i kveld venter nok en tøff duell for Silje Waade.

Silje Waade var glad for å få debutert i EM, men det skjedde ikke uten nerver på forhånd.
  • Arne Hole

HELSINGBORG: Sier du navnet Andrea Penezic til en utenlandsk håndballentusiast, svarer han «en av verdens beste». Sier du Silje Waade, sier han antagelig «hæ?»

Før Golden League i Danmark i oktober, var det ingen utenfor Trøndelag som kjente Silje Waade. I Møbelringen Cup i Stavanger i forrige måned ble hun raskt mer kjent. 22-åringen som kom dit med fire landskamper i håndvesken, var med i startoppstillingen i alle tre kampene. Thorir Hergeirsson trengte en erstatter på Heidi Løkes plass i forsvar. Valget falt på Waade.

I åpningskampen i EM mandag var Byåsen-jenta igjen i startoppstillingen som høyre toer i forsvar. Mot seg fikk hun verdens beste skytter, Cristina Neagu. Når Kroatia er motstander, venter hun som kanskje er verdens nest beste skytter, Andrea Penezic. Som Neagu er hun venstre back, og venstre back kommer som oftest mot høyre toer.

Nå skal Penezic komme mot 1,82 høye Waade. Før var det 1,73 høye Løke. Vil hun merke forskjellen?

Begeistrede lagvenninner, Stine Skogrand og Kjerstin Solaas, gratulerer Silje Waade etter EM-debuten.
Les også

Les intervjuet med jubilant Camilla Herrem: Møtet Herrem aldri vil glemme: - Jeg tror ikke hun vet hvor mye det betydde

To korsbåndskader

Silje Waade har vært gjennom tøffe tak også utenfor banen. To ganger er hun blitt korsbåndoperert. Den siste operasjonen kombinerte hun med å fikse på en skulder som heller ikke fungerte optimalt.

– Ingen ting kunne gjort meg gladere enn at jeg kom tilbake etter korsbåndskadene. Det var et stort mål som ble nådd. Og så var det veldig artig å få debutere i EM.

– Etter å ha lagt igjen nervene i Møbelringen Cup?

– Å nei, Guri Malla – jeg var så nervøs at jeg skalv hele dagen. Det var deilig da dommerne blåste i gang kampen. Da glemte jeg nervene, sier Silje, som hadde pappa Stig på tribunen. Han har flyttet kontoret til Helsingborg denne uken. Mamma er hjemme og passer to mindre søsken, men vil være på plass lørdag.

– Noen godord etterpå?

– Jeg fikk noen klapp på skulderen av lagkameratene, og jeg ga meg selv godkjent. Det er alltid noe som kan bli bedre, og jeg irriterte meg over at jeg fikk to utvisninger. De burde vært unngått, selv om jeg ikke var enig i den første.

Les også

Norge slet seg til drømmestart i EM: - Det var ikke pent

Klar for ny storstjerne

Silje Waade har hørt om Andrea Penezic. Penezic hadde neppe hørt om Waade før hun fikk se video av Norges åpningskamp mot Romania.

– Jeg fikk nærkontakt med Neagu i åpningskampen, så jeg har fått kjent litt på nivået. Inntrykket mitt er at alle lag kommer godt forberedt. Penezic holder høy klasse – ja, hun er en av verdens beste. Hun er en litt annen type enn Neagu, spiller ikke inn så mye, men er flinkt til å lage mål selv.

– Hva kan du love henne?

– Hun skal få møte trøndersk tøffhet, sier Silje Waade og viser tenner.

TV3 kl. 20.45: Norge-Kroatia

Hør Aftenpodden Sport hvor Mette Bugge forteller om da hun jaktet på to brasilianske superstjerner:

Les mer om

  1. Thorir Hergeirsson
  2. TV3
  3. Nora Mørk
  4. Håndball-EM