Sport

Norsk hest løp inn til millionpremie i Sverige

Treneren ikke i tvil etter seier i storløp: — Jeg har Norges beste hest.

Peter Untersteiner kunne triumferende rekke pisken i været etter at B.B.S. Sugarlight utklasset europaeliten i Olympiatravet i Göteborg Foto: Eirik Stenhaug, Equus

  • Rolf-henning Pedersen

B.B.S. Sugarlights oppvisning var en prestasjon i verdensklasse. 6-åringen var best fra start og like bra til slutt. En oppvisning som fikk 16000 tilskuere, minst 2000 av dem norske og mange fra hestens hjemby Fredrikstad, i ekstase.

— Mitt største øyeblikk på banen. Jeg kan ikke tro det er sant. Jeg visste jeg hadde en god traver, men dette er utrolig. Og så er jo halve Fredrikstad på plass, sier trener Fredrik Solberg etter B.B.S. Sugarlights utrolige oppvisning som ga nye 1,5 millioner kroner inn på en konto som nå er oppe i 3,7 millioner.

- Ikke en vanlig hest

Det var ventet at Norges andre norske deltager, Support Justice, skulle kjempe om teten, men han hadde ingen mulighet til å svare opp B.B.S. Sugarlight som enkelt stakk til tet for kusk Peter Untersteiner. Det var en posisjon de aldri ga fra seg til tross for at tempoet var høyt, skyhøyt. 1,10 hele veien, verdensrekordtempo.

Les også

Norsk hest vant millionløp i Sverige

— Jeg tenkte underveis; blir han aldri trøtt! B.B.S. Sugarlight lå så hardt på at jeg ikke trodde det kunne gå. Men han er ikke en vanlig hest. Da jeg trakk øreproppene 200 meter fra mål så stakk han unna på lette bein. Det er ikke til å tro. B.B.S. Sugarlight er en unntakshest, en traver som det kun fødes noen svært få av i tiåret. Jeg er ydmyk for å få lov til å kjøre en slik hest, sier en imponert Untersteiner.

Moden for ny utfordring

Historien om B.B.S. Sugarlight er utrolig og mangler nesten sidestykke i travverdenen. Mens de fleste topphester viser talent fra fødselen, har vallaken utviklet seg fra å være en medioker hverdagstraver til å bli en stjernehest i løpet av et drøyt år.

— Jeg har merket det etter de to siste løpene at B.B.S. Sugarlight er blitt friskere og friskere. Han har trent godt i hele vinter, og jeg visste at han var god. Nå fikk vi også bevist at Fredrikstad har Norges beste hest og en av Europas aller beste travere. Drømmen har virkelig gått i oppfyllelse, sier Solberg, som også fikk invitasjon til å være med i Elitloppet på Solvalla.

Les også

«Stygg andunge» er blitt svensk snakkis

— Selvsagt skal vi det. Vi fikk invitasjon i fjor også, men da var det litt for tidlig for hesten. Nå er han moden for oppgaven, og vi gleder oss storlig, sier en jublende Fredrik Solberg.

Support Justice skuffet

På forhånd var det Support Justice som ble ansett som det beste norske kortet, men stjernen til Geir Vegard Gundersen kunne ikke bli bedre enn fjerde etter en tøff avslutning i tredjespor siste 700. — Support Justice gjorde et bra løp, men det ble en hard sisterunde i tredjespor. 550 meter fra mål forsto jeg at vi ikke kunne vinne. Vi kommer sterkere tilbake. Jeg vil gratulere B.B.S. Sugarlight, Fredrik Solberg og Peter Untersteiner med et fantastisk løp. De var fortjente vinnere, sier Geir Vegard Gundersen.

B.B.S. Sugarlight vant på 10,7/2140 meter. Det er banerekord på Åby Travbane og et av de raskeste løpene som er travet over denne distansen i Norden.

Les også

  1. Norges nye stjernetraver lever med kuer

  2. Yarrah Bokos karriere kan være over