Dag Erik Pedersens tunge år: Først ble han anklaget for juks, deretter fikk samboeren en vond beskjed

Den profilerte programlederen Dag Erik Pedersen i NRK har hatt et år med oppturer og nedturer.

Dag Erik Pedersen og samboer Ania Veliz under feiringen av 50-årsdagen til Jan Kvalheim i 2013.

– Jeg skal innrømme at det har vært et meget spesielt år, sier 57-åringen. Han er snart klar for en ny utgave av Mesternes Mester.

Dagen etter turløpet Granfondo Don Pedro, som Pedersen og hans samboer Ania Veliz arrangerer i Larvik 27. mai, drar han til innspillingen i Portugal,

Programmene som har over 1 million TV-seere på lørdagskveldene, skal sendes på nyåret helt til en vinner kan kåres.

Dette er en jobb Pedersen gleder seg til og behersker, men samtidig står denne suksessen i kontrast til nedturene det siste året.

For i fjor ble Pedersen anklaget for å jukse med tallene på hvor mange deltagere som hadde stilt opp i sykkelløpet, og som dermed skulle betale lisens.

Les også

Dag Erik Pedersen i sorg: – Man kan begynne å gråte av mindre

Fant ikke noe galt

Det førte til store oppslag i mediene, men ble tilbakevist av Cykleforbundet etter undersøkelse.

– Saken var at han hadde oppgitt flere startende enn det som var reelt. Da vi dypdykket i de reelle tallene, fant vi ingen feil. Mange som syklet det lengste løpet, hadde helårslisens. Og fra sponsorbedrifter, som for eksempel fikk 500 startnummer som en del av pakken, stilte ikke alle opp, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Les også

«Kreftsykdommen har gitt meg en kraft. Det er en kraft som du bruker når du står i kriser. Den forteller deg hva livet egentlig handler om».

Dag Erik Pedersen legger til:

– Det ville jo vært galimatias hvis jeg skulle utsette meg for noe slikt, jeg som er æresambassadør i Kreftforeningen, sier Pedersen.

Han og samboeren er svært stolte over å ha overført nesten 2,2 millioner kroner til Kreftforeningen, og heller ikke den foreningen har funnet noe som er feil. Derfor er også Pedersen stolt av å ha fått en stor avtale med de fire universitetssykehusene i Oslo, der deres ansatte inviteres til å delta på en sykkeltur i Oslo 19. august.

Ved siden av denne hendelsen fikk samboeren en vond melding før jul, hun var alvorlig syk.

– Det var en sjokkbeskjed, sier han i denne utgaven av A-magasinet.

Da Aftenposten besøkte paret i Helgeroa nylig, fortalte de om hvordan de har taklet en vanskelig situasjon.