Sport

Håndballfinalen ga tidenes seerrekord for TV 2: – Dette er helt rått!

Håndballguttenes heroiske innsats ble tidenes mest sette kamp i TV 2-historien.

Håndballgutta vant VM-sølv, og TV 2 kan glede seg over strålende seertall i semifinalen og finalen.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

1.626.000 så søndagens håndballfinale mellom Norge og Frankrike på TV 2. Dermed ble kampen den mest sette i TV 2s historie.

Den gamle rekorden på 1.619.000 var fra damenes VM-finale mellom Norge og Frankrike under VM i Brasil i 2011.

– Dette er helt rått! Hele Norges sølvgutter er TV 2s gullgutter. Tallene viser at håndballgutta har erobret hele kongeriket og det fortjener de virkelig. Det er en fantastisk gjeng det er lett å bli glad i og som vil gi nasjonen mange store opplevelser i årene som kommer, sier TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen.

1,8 på det meste

På det meste var det over 1,8 millioner seere som fulgte VM-finalen. Kampen fikk en andel på hele 82,3 prosent i den kommersielle målgruppen 20–49 år og 81,9 prosent blant alle TV-seerne.

Les også

Håndballgutta håper nordmenn dropper denne gjengen: - Vi skaper en ny gullrekke nå

– Det er uvirkelig å se håndballgutta innta 1. plass blant TV 2s historiske seerrekorder foran de bejublede håndballjentene. Etter 20 år på et bananskall har de kvittet seg ettertrykkelig med utur-stempelet. Myrhol, Bergerud, Sagosen og resten av laget er nasjonens nye yndlinger, sier Vegard Jansen Hagen.

– De vant en hel nasjon

– Vi er Christan Berge og håndballgutta en stor takk skyldig. Håndballgutta vant et sølv i Paris, et gull på TV 2 og hjertene til en hel nasjon, sier han.

Les også

Håndballgutta storspiller i VM, men håpløse tidspunkt gir lave seertall

Fredagens semifinale mellom Norge og Kroatia ble sett av over 1,2 millioner seere. På det meste ble den sett av over 1,5 millioner.

Les mer om

  1. TV 2
  2. Norge
  3. Frankrike
  4. TV