Sport

«At han bevisst forsøkte å ødelegge for Kristoff, er helt utenkelig for meg»

OM SYKKEL: Alexander Kristoff kommer til å være sint lenge over VM-sjansen som ble ødelagt. Det er hans fulle rett.

Sykkeljournalist Espen Hansen har ingen tro på at Edvald Boasson Hagen gikk inn for å ødelegge for Alexander Kristoff.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Norge tok både gull og bronse i årets sykkel-VM. Dessverre er det uhyre få som kommer til å huske det. I stedet sitter vi igjen med bildene av to nordmenn som spurtet mot hverandre. Slik så det i hvert fall ut.

I denne idretten er det så godt som utilgivelig så lenge rollene var så klart fordelt på forhånd.

KOMMENTERER: Sportsjournalist i Aftenposten, Espen Hansen.

Det ble kluss i fjor også. Boasson Hagen fikk da massiv kritikk for at han ikke kjørte for egen sjanse til tross for at rollene i utgangspunktet var ganske like som i år. Da fulgte han Kristoffs beskjeder til punkt og prikke. Hadde han tenkt på seg selv og tatt opp jakten på Peter Sagan sammen med Greg van Avermaet, taler det meste for at han ville fått medalje.

Les også

Kristoff: - Vet ikke om jeg ønsker å hjelpe Boasson Hagen i Bergen-VM

"For lojal"

I stedet bare markerte han en illsint belgier og håpet at feltet med Kristoff skulle komme opp og at det skulle bli en massespurt om gullet. Det var i hvert fall ingen som stilte spørsmål ved hans lojalitet da. Altfor lojal, var omkvedet.

Alexander Kristoff var en skuffet mann etter syvendeplassen i VM i Qatar.

I Qatar søndag skulle Edvald Boasson Hagen dra opp spurten for Alexander Kristoff dersom de to kom sammen til mål. Han visste når han skulle starte, men ventet for lenge. Selv ikke da lagkameraten hoiet bak ham, reagerte han tidsnok. Hvorfor han ikke gjorde det, vet han bare selv.

Det var uansett den feilen han gjorde, og den var ødeleggende. At han så endte med delvis å være i veien for Kristoff, må settes på kontoen for uflaks. At Edvald Boasson Hagen bevisst forsøkte å ødelegge for Kristoff, er helt utenkelig for meg. Han er ikke typen. Likevel er det konsekvensen.

Les også

Kristoff om Boasson Hagens forklaring: - Jeg har vanskelig for å tro på det

God plan

Hvorvidt Alexander Kristoff virkelig hadde det trykket som skulle til for at han kunne tatt opp kampen mot Peter Sagan og Mark Cavendish er ved siden av poenget. Kristoff har rett til å være forbannet på at lagkameraten ikke gjør som han skal.

En prikkfri gjennomføring ville i hvert fall satt ham i en bedre posisjon til å kjempe om gullet. Planen var god, gjennomføringen svak.

Alexander Kristoff (t.v) og Edvald Boasson Hagen har kranglet etter søndagens skuffende innsats.

Det var ingen hyggelig stemning da rytterne dro hver til sitt mandag. Neste gang de skal sykle sammen er om et snaut år, under VM i Bergen. Spørsmålet er om de to kan samarbeide bedre da? I år var løypen skreddersydd for Alexander Kristoff, neste år passer minst like godt for Boasson Hagen.

De kommer nok til å være der begge to om de bare klarer å holde seg skadefrie. Noe annet ville være underlig. Men da spørs det om de ikke begge bare slippes løs mot slutten. Samarbeide ser det ikke ut som om de får til.

Kristoff gikk mandag så langt at han antydet overfor TV 2 at han ikke ville være hjelperytter for Boasson Hagen om det skulle bli aktuelt. Det sier det meste om forholdet dem i mellom akkurat nå.

Les også

  1. Kristoff skylder på Boasson Hagen etter VM-skuffelsen

  2. 40 grader i Doha: - Varmeste rittet jeg har kjørt

  3. Boasson Hagen ble lovet 80.000 kroner for å hjelpe Kristoff. TV 2-ekspert mener Kristoff burde tilbudt enda mer

  4. Kaggestad vurderer å gi seg etter neste sesong

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen
  2. Alexander Kristoff