Sport

Ingen comeback-kamp for Brækhus

— Kampen i Düsseldorf 28. november faller dessverre ut, sier 34-åringen.

SKADET: Cecilia Brækhus har skadet seg på trening. Nå faller kampen 28. november ut (arkivfoto). Foto: Rune Nielsen

Cecilia Brækhus bekrefter overfor NTB at hun ikke bokser i Düsseldorf 28. november. Hun pådro seg en strekkskade på trening i slutten av oktober.

— Kampen 28. november faller dessverre ut, forteller Brækhus til NTB.

Hun skulle ha bokset på VM-stevnet til Vladimir Klitsjko. Han skal møte briten Tyson Fury i kamp om tungvektstitlene tyske-ukraineren sitter på. Denne kampen skulle ha gått 24. oktober, men da var Klitsjko skadd. Derfor ble hele stevnet utsatt.

Hvem Brækhus skulle ha møtt den 28. november har ikke vært offisielt kjent, men TV 2 skrev tirsdag at sveitsiske Ornella Domini skulle opp mot den norske verdensmesteren.

Cecilia Brækhus bokset sin forrige kamp 29. november i København i fjor. Da forsvarte hun VM-titlene sine mot tyske Jennifer Retzke. Under kampen skadet hun seg. Brækhus pådro seg tre brudd i foten. Skaden var mer omfattende enn man trodde, og det var først i høst at hun var klar for kamp igjen.

Les også

  1. Nå skal Lihaug bokse foran tusener

Kamp før jul

Så vidt NTB erfarer har det vært avklart en stund at Brækhus ikke kunne gå i ringen som planlagt på Klitsjko-stevnet etter skaden hun pådro seg på trening i Østerrike. I utgangspunktet sa Bækhus til flere norske medier at hun håpet å være klar til den planlagte kampen i slutten av november. Slik gikk det ikke.

— Jeg ønsker ikke å si noe om, eller kommentere, når det ble klart at det ikke kom til å bli noen kamp, sier manager Rune Brynhildsen til NTB.

Så vidt NTB forstår er det Cecilia Brækhus selv som har styrt det aller meste av informasjonen rundt skaden og eventuelle nye planer.

- Kan du si noe om hva som skjer videre?

— Jeg kan fortelle at det jobbes intenst med å lage en ny kamp og å finne et nytt stevne før jul. Det er flere muligheter, sier manageren.

London eller Helsingfors?

Et søk på aktuelle stevner i desember viser at Sauerland skal ha boksere i aksjon i Nordic Fight Night i København 12. desember. Samme kveld er det stevne i London, som også kan være aktuelt. 19. desember skal Robert Helenius bokse i Hartwall Arena i Helsingfors. Der har Brækhus forsvart VM-belter tidligere.

Foreløpig er ingenting avklart, skal vi tro Rune Brynhildsen. Men det er grunn til å tro at London og Helsingfors er de mest aktuelle stevnene for Brækhus å stille i. Lite tyder på at han vil bokse på et Sauerland-stevne etter at hun brøt med dette selskapet på nyåret.

Cecilia Brækhus har bokset 27 kamper. Det er bare blitt seirer. Hun holder VM-titlene i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). Hun er også tittelholder i International Boxing Organization (IBO).

Brækhus setter alle titlene på spill i sitt neste stevne.

(©NTB)

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus