Sport

Jansrud: - En boost for selvtilliten

Kjetil Jansrud strålte av glede etter seieren i super-G i Kvitfjell. Det ga ham også den første «kula» i karrièren.

Kjetil Jansrud gliste etter Kvitfjell-suksessen. NTB SCANPIX

 • Arne Hole

KVITFJELL (Aftenposten.no) : – Dette var en boost for selvtillit, sa Jansrud og tenkte frem mot avslutningen av verdenscupen.

Der kan han også sikre seg sammenlagtseieren i utfor.

— Målet i år har vært å vinne cupene, og nå har jeg den ene i boks. Det er ekstremt deilig ikke å bli angrepet fra to kanter i avslutningen. Nå kan jeg gå inn i den med lave skuldre, fortsetter 29-åringen, som har Hannes Reichelt bare 20 poeng etter seg i utforcupen før det siste rennet. Vinner Reichelt og Jansrud blir nummer to, går sammenlagtseieren til østerrikeren på grunn av flere enkeltseire.

— Sånn tenkning er det verste jeg vet, enten det gjelder fotball eller alpint. Jeg skal bare prøve å vinne, så får Reichelt ende der han ender.

Fant ut på gutterommet

Etter å ha fått en skuffende syvendeplass i utfor lørdag, brukte Jansrud mange timer på rommet med videoen foran seg.

— Jeg fant ut noen små ting. Det handler hele tiden om ørsmå detaljer. Men den viktigste grunnen til at jeg vant var at jeg holdt på den planen treneren (Trond Moger) og jeg la opp til.

- Og det var?

— Være taktisk smart og ikke finne på noe ekstra. Forholdene var vanskelige, og jeg følte at det var det verste rennet jeg hadde kjørt på en stund – og jeg gjorde noen feil. Men det var vanskelig for alle, sier Vinstra-gutten om kjøring i syv-åtte varmegrader på løs snø i vårsolen.

Østerrikeren Vincent Kriechmayr kjørte inn til ledelse fra startnummer fire. Lenge så det ut til at tidlig startnummer var vinnerloddet, men det den store gevinsten hentet Jansrud med startnummer 19 – og var 24/100 raskere enn Kriechmayr.

Dominik Paris, som var den som truet Jansrud mest om sammenlagtseieren i super G, endte på fjerdeplass. Dermed kan ingen ta igjen nordmannen i det siste rennet i Maribel.

Aamodt tror på Jansrud

Mange har grublet på hvordan Jansrud kunne starte sesongen med bare seire for så å falle til plasser som 14 og 19 i andre del av sesongen.

— Kjetil har vært i form hele sesongen, men var litt uheldig i VM og i Saalbach. Grunnen til at han vant super-G her er at han er hakket bedre der enn i utfor, sier Kjetil André Aamodt, som ser kampen mellom Jansrud og Reichelt om utforkula som helt åpen.

— I utfor er det mange flere variabler, men Kjetil kan vinne den også. Han og Reichelt er ofte de beste på treningene, og det er helt åpent mellom dem, sier Aamodt, som tror seieren betyr mye for gudbrandsdølen.

— Nå har han én kule i alle fall.

Så skal det gå en kule varmt i franske Maribel 18. mars når det siste utforrennet avvikles.

 1. Les også

  Vant krystallkulen på hjemmebane: - Helt nydelig

 2. Les også

  Aamodt Kilde til sykehus etter stygt fall

Les mer om

 1. Alpint

Relevante artikler

 1. SPORT

  Vant krystallkulen på hjemmebane: - Helt nydelig

 2. SPORT

  Jansrud til topps på hjemmebane - igjen

 3. SPORT

  Norsk utforskuffelse på hjemmebane

 4. SPORT

  Svindal: – Jeg håper ikke det var mitt siste renn

 5. SPORT

  Jansrud: − Det var helt nydelig

 6. SPORT

  Nå kan alt glippe for fartskongen