Sport

Opptur for Pedersen og Lorentzen

Sverre Lunde Pedersen (27) gikk inn til seier i B-gruppen på søndagens 5000 meter i Japan. Håvard Holmefjord Lorentzens 1000 meter var også framgang.

Sverre Lunde Pedersen gikk en god 5000 meter i Japan søndag. Foto: Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix

  • NTB

Pedersen har hatt en tung sesongstart, og har vært preget etter en sykkelvelt i Tyskland tidligere i høst. Søndag fikk han fart på skøytene og gikk inn til seier på tiden 6.19,68 i B-gruppen, som er det nest høyeste nivået.

Dermed får han teste seg mot de beste på distansen neste gang. Pedersen vant med nesten fire sekunder, og med tiden ville han overhodet ikke gjort seg bort i A-gruppen som gikk senere på dagen.

Håvard Bøkko ble nummer fire i samme løp, snaue fem sekunder bak Pedersen. Hallgeir Engebråten kom på sjetteplass, mens Kristian Ulekleiv ble nummer 20.

  • LEST DENNE? Hver gang han har gått skøyteløp i høst, har Pedersen fått hodepine: – Skummelt når kroppen sier fra

Sverre Lunde Pedersen hadde grunn til å gi tommel opp etter søndagens løp. Foto: Sergei Belski, Reuters / NTB scanpix

Håvard Holmefjord Lorentzen (27) gikk inn til en 8.-plass i A-gruppen på 1000 meter. Russiske Pavel Kulizjnikov vant. Lorentzen gikk i mål på 1.09,20 og var 75 hundredeler bak vinneren fra Russland.

Den norske 27-åringen har slitt i innledningen av denne sesongen, men søndagens løp i Japan var likevel en liten framgang fra forrige helgs 10.-plass på distansen. Kulizjnikov vant foran nederlenderne Kai Verbij og Hein Otterspeer.

Håvard Holmefjord Lorentzen var blant de ti beste på 1000-meteren i A-gruppen søndag. Foto: Sergej Grits, AP / NTB scanpix

På 1000 meteren i B-gruppen ble det 15.-plass på Odin By Farstad, mens Henrik Fagerli Rukke og Bjørn Magnussen ble henholdsvis nummer 20 og 21.

Julie Nistad Samsonsen ble nummer 14 på 500 meter i kvinnenes B-gruppe med tiden 39,42.

(©NTB)

Les mer om

  1. Skøyter
  2. Sverre Lunde Pedersen
  3. Håvard Lorentzen