Sport

Ny alvorlig kneskade for Ragnhild Mowinckel

Ragnhild Mowinckel har igjen røket korsbåndet i høyre kne. Til tross for at hun pådro seg en liten smell på trening i forrige uke, slo nyheten ned som en bombe.

Ragnhild Mowinckel var knust da hun møtte pressen tirsdag.
  • NTB

Tirsdag møtte en ulykkelig Mowinckel pressen i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevaal stadion. Molde-jenta kjempet med tårene mens hun satte ord på følelsene som rørte seg innvendig.

Korsbåndskaden er den samme som den hun pådro seg under utfortrening i forkant av verdenscupfinalen i Andorra i mars i år. Dermed står 27-åringen foran en ny lang rehabiliteringsperiode.

Inneværende sesong er over, men det er ikke karrieren.

– Jeg er ung. Jeg liker i hvert fall å tenke det. Det er uaktuelt å gjøre noe annet enn å satse alpint, og troen på det har ikke forandret seg. Skal jeg se positivt på det, har jeg kun mistet én sesong, sier Mowinckel til NTB.

Hun håper å være restituert og tilbake i verdenscupsirkuset om et år.

  • Les også mer om rehabiliteringsperioden hennes her: Etter all suksessen kom nedturen for alpinstjernen. Nå lar hun seg inspirere av norsk legende.

Ubehagelig

De siste månedene har 27-åringen trent målrettet for å komme tilbake i alpinbakken etter fallet i Andorra. Opptreningen gikk lenge som planlagt, men under trening på Bjorli i forrige uke fikk hun på ny en liten smell i kneet.

Alarmklokkene ringte imidlertid ikke hos hovedpersonen.

– Det var ikke noe dramatisk, noen store greier eller noen stor trøkk. Det er nesten sånn at jeg ikke er sikker på at det var da det skjedde heller, sier Mowinckel.

Hun fortsatte å kjøre i flere dager etter smellen.

– Alt kjentes ubehagelig ut, men ingenting tilsa at det var en større skade, sier Molde-jenta, som har hatt ubehag i hele opptreningsperioden.

Følelsen på Bjorli var dermed kjent og sånn sett ikke overraskende.

Strålende styrketest

Etter å ha rundet av treningsperioden på Bjorli torsdag, gjennomførte hun en såkalt styrketest på kneet. Utfallet var «all time high», ifølge Mowinckel.

Likevel oppsøkte hun landslagslege Marc Strauss. Han foretok en såkalt klinisk undersøkelse, og den viste at korsbåndet igjen var røket. Det tok både hovedpersonen og landslagsledelsen på sengen. Mowinckel kaller det uvirkelig.

– Jeg hadde ikke den minste idé om at dette skulle være en konsekvens av det som skjedde. Det var ingenting som tilsa dette.

Nå venter det et nytt inngrep i det høyre kneet.

– Vi har avtalt å operere kneet i starten av desember, og så venter en ny periode med rehabilitering, sier landslagslege Marc Strauss.

Sikkert er det at hele inneværende sesong ryker for Mowinckel. Når hun kan være tilbake i alpinbakken er uvisst.

Målrettet

Åtte måneder er gått siden Mowinckel røk korsbåndet og ødela menisken i fallet på trening før verdenscupavslutningen i Andorra. Molde-jenta gikk over ende etter et langt hopp, fikk en vridning i høyre kne og havnet i sikkerhetsnettet.

Siden har hun jobbet målrettet mot et comeback.

Den siste tiden har altså Mowinckel vært tilbake på ski, men det har vært usikkert når toppalpinisten kunne være tilbake i verdenscupsirkuset.

Før skaden hadde karrieren til Mowinckel bare pekt én vei de siste årene. I februar tok hun VM-bronse i superkombinasjonen, mens det ble OL-sølv i både utfor og storslalåm året før.

Molde-jenta har tillegg én verdenscupseier. Den kom i tyske Ofterschwang i 2018.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alpint
  2. Ragnhild Mowinckel