Sport

Historisk bragd for Henrik Kristoffersen: - Det er helt magisk

Vant slalåmcupen sammenlagt som første nordmann på 16 år.

Henrik Kristoffersen sikret den viktige annenplassen som holdt til å vinne slalåmcupen sammenlagt. Han kjørte seg opp fra sjetteplass i første omgang.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Henrik Kristoffersen ble slått med 81 hundredeler av en suveren Marcel Hirscher søndag, men det spiller ingen rolle: Med andreplassen har Kristoffersen sikret seg slalåmcupen sammenlagt. 21-åringen har totalt har 811 poeng, mens Marcel Hirscher har 700. Østerrikeren kan dermed maksimalt oppnå 800 poeng dersom han også vinner det siste slalåmrennet i St. Moritz.

— Det er første gangen jeg virkelig har følt press. Da jeg skjønte at jeg kunne ende opp med å stå i målområdet og snakke om samanlagtseier måtte jeg jobbe skikkelig med meg selv på toppen, seier Kristoffersen til NRK.

Kristoffersen lå på sjetteplass etter første omgang, men hevet seg i andre omgang og kjørte seg inn til den nødvendige andreplassen. Han er første nordmann til å vinne slalåmcupen siden Kjetil André Aamodt klarte det i 2000, som eneste norske alpinist før Kristoffersen.

– Det er helt magisk. Aamodt gjorde det i 2000. Nå har Kristoffersen klart det. Det er helt rått!, ropte NRKs kommentator Andreas Toft.

– Dette er fullt fortjent. Jeg har vunnet seks renn denne sesongen. Kjetil André vant vel kun ett slalåmrenn da han tok kula, sier Kristoffersen.

Hans argeste konkurrent har også latt seg imponere over nordmannen i år:

– Kristoffersen har vist meg og Felix Neureuther (Tyskland) hvordan man skal kjøre. Han er den verdige vinneren, sier Hirscher.

Stefano Gross kom på tredjeplass i Slovenia, 1.11 bak Hirscher.

Leif Kristian Haugen endte på 20.-plass, mens Sebastian Foss-Solevaag ble nummer 21.

Les også

  1. Henrik Kristoffersen trosset smertene og kjørte inn til pallplass

  2. Kristoffersen på tredjeplass - franskmann knuste alle

  3. Kilde tok sin andre verdenscupseier: - Det er helt surrealistisk

Les mer om

  1. Alpint