Sport

Irritert Kristoff etter sjetteplassen: - Han burde gitt meg beskjed

Edvald Boasson Hagen prøvde seg på en langspurt, men Alexander Kristoff ble beste norske på sjetteplass i Milano-Sanremo.

Alexander Kristoff ble nummer seks i årets versjon av Milano-Sanremo lørdag. Bildet er fra et tidligere ritt.
  • Steffen Stenersen

Edvald Boasson Hagen prøvde seg på en langspurt med cirka en kilometer igjen, men den ble for seig for nordmannen. Dermed ble det franske Arnaud Demare som vant Milano-Sanremo etter en dramatisk spurt. Alexander Kristoff ble beste norske på sjetteplass.

— Jeg var bra framme og det var en ganske stor gruppe. Jeg tenkte jeg skulle prøve å gå tidlig. Jeg tok sjansen, og man må prøve. Kanskje kunne jeg fått et bedre resultat om jeg hadde ventet til spurten, sier Boasson Hagen i et intervju vist på Max.

— Jeg skjønte at jeg ikke kom til å vinne da jeg så tilbake på gruppa med 400 meter til mål, sier Boasson Hagen.

Kristoff: - Han burde gitt meg beskjed

Milano-Sanremo startet dramatisk da et jordras gikk i løypa, og rytterne måtte sykle en omvei.

Les også

Vi fulgte rittet direkte

33 kilometer før mål gikk Marco Haller i bakken, og hadde fryktelig vondt. Østerrikeren — som er en viktig brikke i Alexander Kristoffs lag - kom seg til slutt opp på sykkelen, men velten var ingen god oppladning til spurten for Kathusja.

- Det glapp med en kilometer igjen, da var jeg for langt bak, sier Kristoff til TV 2.

— Jeg følte meg ganske bra, og jeg satt bra med i bakken. Så kom Jacopo Guarnieri opp til meg. Jeg satset på at han skulle kjøre meg opp, men han var helt ferdig. Han burde gitt meg beskjed. Jeg ventet på at han skulle kjøre meg frem, og så skjedde det aldri. Da ble jeg for langt bak, sier Kristoff til kanalen.

Senere skulle det komme en større velt. Langt framme i feltet gikk en stor gruppe ned. Edvald Boasson Hagen var i nærheten, men gikk ikke ned. Det gjorde dog en av de største favorittene, Michael Matthews, som måtte kjempe for å komme seg opp i feltet med 25 kilometer igjen til mål.

Kjørte inn bruddet

Restene av bruddet ble kjørt igjen med knappe to mil igjen til mål, og fra da dreide det hele seg om å sikre den beste posisjonen inn mot spurten i Sanremo. Da begynte også angrepene.

Movistars Giovanni Viscanti prøvde seg og fikk med seg Ian Stannard fra Sky. De to fikk fort 10-15 sekunder på hovedfeltet.

Les også

Drama under sykkelklassiker: Steinras gikk midt i løypa

— Ikke noe dramatikk i det for Edvald og Kristoff, melde Kurt Asle Arvesen i Max' sending.

Den lille gruppa ble etter hvert til en femmannsgruppe med blant andre Daniel Oss, uten at det så ut til å stresse hovedfeltet nevneverdig.

Dramatisk spurt

Inn i den siste bakken cirka ni kilometer før mål var feltet samlet igjen, og Kathusja lå langt framme og beskyttet Kristoff.

Med sju kilomter igjen begynte angrepene for fullt. Blant andre Michal Kwiatowski satte fart, og da ville også Vincenzo Nibali være med. Edvald satt bra med på hjulet til Peter Sagan mens Kwiatowski på det meste var fem sekunder foran med cirka 2,5 kilometer igjen.

Boasson Hagen prøvde seg på en langspurt, men brente nok kruttet litt for tidlig. Samtidig i spurten gikk det en velt, og mange fikk ødelagt spurten sin av det.

Til slutt var det Arnaud Demare fra Frankrike som tok seieren av årets utgave av Milano-Sanremo foran Ben Swift og Juergen Roelandts. Alexander Kristoff tok sjetteplassen.

Les også

  1. Snakker ned Kristoffs sjanser før sykkelklassikeren

  2. Tror de kan omsette VM-effekter for 20 millioner

  3. I flere måneder var Kristoffer (19) sengeliggende. Nå kan han bli ny norsk sykkelprofil

  4. Sliten Kristoff bryter prestisjetungt ritt